Georgiana Danet på Natha Yogacenter i Karlskrona. Foto: Privat.
Karlskrona

Vill hellre ha änglavecka än Halloween

"Vill återge värdet till allhelgonadagen"
3:42 min

Den här veckan har Yogacentret Natha i Karlskrona en så kallad Ärkeänglavecka. Ett slags ljusare och finare alternativ till Halloween, som föreståndaren Georgiana Danet tycker har blivit för kommersiellt.  

För elfte året i rad ordnar Natha Yogacenter en organiserad Ärkeänglavecka, samtidigt som många andra firar Halloween. 

– Vi tyckte att Halloween började bli för kommersiellt och aggressivt. Istället ville vi komma med ett finare alternativ och återge värdet till allhelgonadagen som faktiskt handlar om att tänka på sina nära och kära, berättar Georgiana Danet.

Under veckan har yogacentret speciella gruppmeditationer och workshops. Dessutom kan man få en introduktion till de olika ärkeänglarna. 

– Varje ärkeängel har till uppgift att ge människorna olika egenskaper. Det handlar om att kunna tänka positivt eller att kunna förlåta, berättar Georgiana Danet. 

Men vad har meditation med änglar att göra?

– När man mediterar kan man ha olika medel till hjälp. Exempelvis bilder, mantran eller med änglar. De används alltså till stöd för meditationen. 

Finns det någon religiös bakgrund till Ärkeänglaveckan?

– Absolut inte. Änglarna tillhör inte någon religion, men de finns i alla traditioner. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".