Evas Bergdahls blogg

"Ont krut förgås inte så lätt"

"Jag mår nu bättre efter magsjukan och i morgon måste jag allt ut i friska luften igen." Eva Bergdahl låter sig inte nedslås av lite magsjuka. 

Hej och godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag är det grått och tråkigt och det ser ut bli mörkt hela dagen. Jag mår nu bättre efter magsjukan. "Ont krut förgås inte så lätt"och i morgon måste jag allt ut i friska luften igen. Idag får jag nog vila mig. Känner ännu av denna maginfluensa, men som jag sagt innan det går ju alltid över.

Såg i går på fotbollsgalan från Globen på tv, tyckte det var ett trevligt program, självklart skulle Zlatan få priset som bäste spelare i landet. Han tillhör ju de bästa i världen, kanske till och med den bäste för tillfället?

Usch, jag blir så irriterad med på föräldrar som inte kan uppfostra sin barn ordentligt. Igår tog en flicka Noies tröja som han hade hängt upp och kastade ut den. Sen sprang hon tydligen iväg med den och han fick gå hem i en kortärmad  tröja.

Får se om han får tillbaka den idag. Han skulle själv prata med läraren om detta.

Beklagar att jag inte orkade svara Er på fredagens blogg på grund av min magsjuka. Men Birgitta, tack för tipset. Ingolf ska åka dit i veckan se om han hittar lite till julen. Antonia du har fått svar. Bra att du påminner om att det finns "goa" människor med, det är så lätt glömma detta när man får rapporter om allt elände omkring oss. Underbart med pojkarna som hjälpte den gamla damen.

Kan också berätta att det faktiskt smids lite planer för mig och den äldre bloggaren att besöka ålderdomshem och prata om lite olika saker som att åldern bara är ett nummer. Återkommer när det finns klara detaljer för detta, men skulle det pigga upp någon är ingen mer glad än jag glad.

Ingolf måste i dag beställa lite nya grytor för i nya lägenheten finns det en induktionshäll (har aldrig sett detta) han och Tack fick tips att kolla med Ikea. De grytor vi har fungerar inte på denna häll tydligen.

Usch, jag ser på tv från Filippinerna och man mår så så dåligt. Tänk att det är många byar som man ännu inte kommit fram till och alla döda som ligger ute på vägarna och under hus och bråte.

Man hoppas bara att de kan få fram mat, vatten och mediciner snarast, jag tror man har oerhört svårt att som svensk förstå hur det kan se ut. Själv såg jag ju en hel del fattigdom i Thailand och det var inte roliga syner. Någon gammal bodde i något som liknade en koja utan isolering och där det kunde gå några höns som gav mat.

Tack mina vänner också för Era svar på bloggen, har sänt svar tillbaka idag.

Funderar faktiskt på att sälja min dubbelsäng på blocket, det är ju onödigt med en stor dubbelsäng för min del och jag blir bara mindre och mindre säger "ungdomarna" här. Det räcker med en enkelsäng i nya lägenheten. Annars får jag väl skaffa en sängkamrat (skojar lite).

Nu ska jag faktiskt ordna med lite soppa till mig och kalops till Ingof och Noie när han kommer från skolan. I går hade de spagetti där men när han kom fram var den slut.

Ha nu en bra dag och hoppas alla får vara friska krya, var rädda om Er

Kramar till alla

Er Eva 98