Eva mår nu bra efter sin magsjuka igen. Foto:Privat
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Inte kan man låta skolan sköta uppfostringen"

Eva mår bra igen och packandet fortsätter inför den förestående flytten. Samtidigt oroar sig Eva Bergdahl för alla människor som drabbats av tyfonen på Filippinerna.

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag mår jag kanon igen, okej jag är lite trött ännu men det är ju inget att klaga över.Solen skiner och det ser ut bli en underbar dag, som gjort för en promenad i friska luften.

Man ser nu mer och mer hur hemskt det är i Filippinerna och vilken hjälp de är i behov av. Läser också glädjande rapporter om att transporter med mat, vatten och medicin nu börjar komma fram. Men tänk vilken tid det tar, om det överhuvudtaget går återställa allt?

Tågurspårningen i Stockholm ställde också till med stora problem för resenärer runt om i landet. Ja vi är verkligen sårbara när något sådant här inträffar. Var någon av Er drabbad?

Nu har Ingolf äntligen fått en tid på infektionsavdelningen på lasarettet här dock inte förrän i början på december. Stackaren har ju inte sovit ordentligt på två månader.

Noi fick tillbaka sin tröja genom att tala med läraren och vaktmästaren hade tagit hand om den. Det slår mig också hur mycket onödig tid som går åt för våra lärare att uppfostra barnen istället för att föräldrarna gör det. Inte kan man låta skolorna sköta uppfostran av våra barn, de har säkert tillräckligt att göra med undervisningen. Håller helt med Dig Monica i detta!

I dag står också lite packande på schemat för mig, ska ha några lådor klara när Gösta, min son, kommer på lördag. Ja det är då inte roligt flytta (jo till nya lägenheten) är nästan för gammal för detta, men får bli en sista gång för mig.

Förra gången jag flyttade till Thailand behövde jag ju ej packa då jag gav bort allt jag ägde. Det är också en väldigt liten hiss där vi bor nu, går ej få in soffor och annat utan detta måste man bära ner från fjärde våningen. Tänker på hur man gör om en person måste bäras på bår då måste det bli trapporna, helt vansinnigt tycker jag.

Tycker programmet Postkodmiljonären är ett trevligt program och Roberto, gamla boxaren, är en duktig programledare måste jag säga.

Säger också tack för svaren på gårdagens blogg. Ni har svar i retur.

Väntar också ett besök av en gammal vän från Karlskrona idag, alltid trevligt kunna prata gamla minnen.

Hörde också genom Kjelle i Thailand att där varit det värsta ovädret i mannaminne i Cha Am, stranden är helt förstörd. Tydligen kommer detta från ovädret i Filippinerna, hoppas man hinner få ordning på detta tills jag kommer så jag kan gå på stranden och bada, annars får jag väl ta mig till det underbara Lagun. 

Trevligt om Ni vill komma med en rapport hur vädret ser ut på olika platser runt om i landet.

Idag blir det falukorv och potatismos här, detta gillar Noi mycket med.

Önskar Er alla en riktigt härlig dag och Ni lovar som vanligt att Ni är rädda om Er,

Kramar Er

Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".