Morgonen

Blekinges sötaste katt heter Skrållan

3:37 min

Efter att alla fått säga sitt i omröstningen stod det klart vilken av de 91 nominerade katterna som tog hem titeln Blekinges sötaste katt. Med minsta möjliga marginal, bara en röst skiljde guldmedaljören från silvret, var det en Asarumskatt som tog hem segern.

Det blev till slut katten Skrållan från Asarum som vann och blev korad till Blekinges sötaste katt. Skrållan är en norsk skogskatt med inslag av perserkatt. Hon fick 17,3 procent av Blekingarnas röster.

Här kan du se alla 91 nominerade katterna.

Här är top-tio resultatet:

2. Föll på målsnöret gjorde katten Molly som knep silvret. Endast en röst skiljde silvermedaljören från guldet. 17,1 procent av rösterna knep Molly åt sig. Inskickad av Dorina Johansson.

3. Trötta Coco kammade hem 12,0 procent av rösterna och tog därigenom en hedrande bronsmedalj. Inskickad bild av Emma.

4. Snörpligt utanför pallplats hamnade Ville med 11,2 procent. Men familjen Andersson som Ville bor hos, tycker nog ändå han är världens sötaste.

5. Hack i häl med fjärdeplacerade Ville hamnade Temba. Hon fick en hedrande femteplacering genom att lyckas skrapa ihop 11,0 procent av rösterna. Inskickad av Sally i Torsnäs

6. På en sjätteplats hamnade kattungen Grolle som bor hemma hos familjen Persson/Fredriksson. Han var inte långt i från femteplaceringen med sina 10,0 procent av rösterna.

7. På en sjundeplats hamnade "lill-fisen" Nasse från Karlshamn. Den lilla självständiga kattungen samlade ihop 7,8 procent av rösterna. Husse heter Jörgen Svensson.

8. Inne- och utekatten Saga knep åttondeplatsen i tävlingen. Hon kom tätt efter sjundeplacerade Nasse och fick 7,6 procent av rösterna. Husse heter Anders Svenson i Karlshamn.

9. På en niondeplats hittar vi den andra Skrållan i finalfältet. Hon tog tag i hjärtat på 4,7 procent av bekingarna. Lill-Skrållan bor hemma hos Birgitta Ekdahl, men det är hennes kusin Yvonne Karlsson som skickat in bilden.

10. På en hedrande tiondeplats hamnade katten Fredde. 1 procent av rösterna hamnade på Fredde som bor hemma hos Inger Karlsson.