Jesper Jensen tvåmålskytt i segermatchen mot Oskarshamn som slutade 6-1. Fotograf: Oscar Anderberg

KHK tillbaka på vinnarspåret

1:37 min

Karlskrona HK, KHK, kom tillbaka starkt efter förlusten borta mot Malmö i måndags. På onsdagskvällen körde de bokstavligen över Oskarshamn och vann med hela 6-1.

Inte ens utrymning av arenan på grund av att brandlarmet gick kunde stoppa KHK i kvällens match. Efter att publik, spelare och funktionärer fått komma in i arenan igen så satte KHK fart direkt och pulveriserade Stefan Steen i Oskarshamnsmålet.

I spel fem mot tre i den 4:e matchminuten gör Karlskrona 1-0 genom Simon Karlsson. I den 13:e minuten gör först Jesper Jensen 2-0 till hemmalaget. I bytet, närmare bestämt 20 sekunder senare, gör samme Jensen 3-0.

I andra perioden gör sedan lånet från Frölunda Anton Blidh sitt första mål för KHK när han sätter 4-0. Före den andra perioden reducerar Oskarshamn till 1-4 genom David Rodman.

Matchen är mer eller mindre avgjord men hemmalaget lyckas göra två mål till i slutet av matchen genom Martin Janohls och siste målskytt blev Jordan Smotherman.

Det var ett fartfyllt hemmalag som gjorde en bra match, det enda som var negativt för KHK var att lagkaptenen Nick Angell gick av i tredje perioden och syntes med ett stort bandage på sitt knä efter matchen.

Karlskrona är fortsatt i topp i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista