Ishockey

KRIF vände till derbyseger mot OIK

Kallinge/Ronneby vände 1-0 underläge till vinst med 5-2 borta mot Olofström i ishockeyns division ett. KRIF svarade för två mål i powerplay mot Olofström som trots spel i flera powerplay inte lyckades göra mål med en man mer.

Derby brukar betyda folkfest men blygsamma 620 personer hade tagit sig till Olofström för ishockeyns derby mellan OIK -KRIF.

Trots en bra start för hemmalaget med ledning 1-0 efter tre minuter genom Joakim Sydegård, var det KRIF som avgjorde genom att ta vara på sina powerplay, samt att utnuttja OIK:s försvarsmisstag.

Numerärt överläge
I den andra perioden gjorde KRIF två mål i numerärt överläge och vände matchen till 1-2. Olofström som i matchen spelade fem gånger med en man mer på isen lyckades inte få till spelet och de avgörande målchanserna.

– Vi trampar på ju mer matchen lider säger en av KRIF:s målskyttar Stefan Söder efter matchen.

Avgjorde
I den tredje perioden avgör KRIF med tre snabba mål, alla efter tveksamma insatser i försvarsspelet från hemmalaget.

OIK snyggar till siffrorna med att göra 2-5 som blir slutresultatet.

Positiv kurva för KRIF som nu har sex vinster på de sju senaste matcherna och har nu ett försprång på tio poäng ned till en femte plats och missat allettan-spel efter jul.

Fjärde förlusten
För OIK blev det fjärde raka förlusten och en tung uppförsbacke som nu är tio poäng upp till en fjärde plats med 12 matcher kvar att spela i grundserien.

– Allettan har varit vår målsättning hela säsongen men nu tycker jag inte vi ska kolla mot det, vi hör inte hemma där just nu säger en besviken lagkapten i OIK, Linus Johansson efter matchen.

För Mörrum blev det seger borta mot Borås med 1-3. KRIF ligger tvåa och Mörrum trea i tabellen.

Matchfakta

OIK - KRIF 2-5 (1-0,0-2,1-3)

Mål OIK: Joakim Sydegård, Felix Maegaard-Scheel

Mål KRIF: Måns Kruger. Ricard Blidstrand, Robin Nillson, Andreas Nordfelt, Stefan Söder

Publik: 620

Björn Karlsson
bjorn.karlsson@sr.se