Bebisfotografen: Jag har världens bästa jobb

7:28 min

Stylade bilder av bebisar som bara är några dagar gamla blir allt populärare. Men är det verkligen bra att släpa barnet till fotografen när den är alldeles nyfödd? Och hur lätt är det att styla ett spädbarn? Bebisfotografen Therese Silver Sörensen gästade vår studio och svarade på dessa frågor. 

Fotograf Therese Silver Sörensen berättar att bebisfotografering i studio ännu är vanligast i storstäderna men hon tror att fenomenet snart kommer att dyka upp även i resten av landet. 

– Som alla trender har även den här skapats i storstäder och så skapas ringar på vattnet, säger hon. 

Hon berättar att de flesta föräldrar vill skapa en mysig stämning för att fånga det speciella utseende som barnet har de allra första dagarna. 

– Det händer mycket med barnet den här första tiden. I början är de väldigt lätthanterliga eftersom de sover väldigt mycket och djupt, säger hon. 

Hon berättar att det finns olika önskemål på hur barnen ska ligga och vad de ska ha på sig, men att hon själv ofta har stor frihet i studion. 

– De flesta litar på mig till 100 procent. Men givetvis pratar jag med dem inför och frågar om de har särskilda tankar, säger hon. 

Vad måste man tänka på som fotograf?

– Man måste ha det väldigt varmt i rummet. Jag har en värmefläkt på, vilket gör det väldigt varmt för oss vuxna, men bebisen mår bra. Man kan använda sig av behagliga ljud, som inger trygghet, till exempel hjärtljud.  

Är en bebis verkligen som finast när den just kommit ut?

– Nja, en hel del saker som hudfnas tar jag bort i photoshop. Givetvis i samråd med föräldrarna. 

Vad tycker du själv om att fotografera några dagar gamla bebisar i en studio? Har du själv gjort det med dina barn?

Tyck till och berätta i vårt kommentarsfält.