Ishockey

Sergio Somma lämnar KHK - går till Mora

Karlskrona hockeyklubb bryter nu kontraktet med spelaren Sergio Somma med omedelbar verkan. Efter frustration från bådas håll säger sportchef Stefan Bengtzén och Sergio Somma till P4 Blekinge att det var ett gemensamt beslut.

– Vi är inte nöjda med varandra, vi hade räknat med att få ut mer av honom och han hade räknat med att få spela mer, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Han försäkrar dock att klubben och Sergio Somma skiljs i som han kallar det "god anda". Och det är något som Somma själv bekräftar.

Knepig situation
– Det är en svår situation för mig rent personligt. Jag presterade inte lika bra som jag själv eller de andra förväntade sig, säger han. 

26-årige Sergio Somma, ursprungligen från Pittsburgh i USA, kom till KHK i början av augusti på ett säsongskontrakt. 

– Han är en bra kille och har skött sina kort väl men han skulle vara en framgångsspelare och det har inte riktigt uppfyllts, säger Stefan Bengtzén. 

Mora nästa
Resten av säsongen kommer Somma att spela i Mora, även det stod klart idag.

– Det är en bitterljuv känsla. Vi gör riktigt bra ifrån oss och killarna i KHK är fantastiska, men det här är en ny möjlighet för mig. Förhoppningsvis blir det en nystart, säger han.

Han berättar att idag har han varit runt och sagt hej då till sina vänner och på restauranger där han blivit stammis. Ikväll väntar en middag med delar av gänget från KHK.