Allsvenskan

Mjällbys Haynes: "Vi har kämpat för varandra"

7:47 min

Mjällbys Kristian Haynes är nöjd med lagets prestation i allsvenskan den här säsongen och den elfteplats de hamnade på. Trots all turbulens tycker han att gruppen kunnat fokusera på matcherna.

Mjällby var uträknat och bottentippat inför den allsvenska säsongen. Experterna var eniga om att klubben skulle göra en dålig säsong.

Stark inledning
Men Mjällby inledde säsongen starkt och på den första halvan av säsongen tog laget sex segrar och spelade tre oavgjorda på femton matcher.

– Vi tog mycket poäng under våren trots att vi inte alltid spelade så bra. Det var en extra morot att vi var tippade i botten och vi har visat go moral och kämpat hårt för varandra, säger Kristian Haynes.

Fokus på fotbollen
Haynes pekar på att det varit turbulent i klubben med en sparkad sportchef, "päronskandalen" och en tränare som tvingades sluta.

Däremot tycker han att spelarna har kunnat fokusera på fotbollen trots allt som hänt.

Rykteskarusellen snurrar
Nu börjar perioden med alla rykten kring spelare som kanske lämnar Mjällby eller som kanske ska värvas till klubben.

Mest pratas det om Mahmut Özen, Viktor Agardius och Pär Ericsson. De har erbjudits nya kontrakt av Mjällby men valt att vänta med att skriva på och se vad som eventuellt finns på andra håll.

– Man får avvakta och se. Vi pratar inte så mycket om det och oftast vet man inte hur det blir förrän man läser det i tidningen, säger Kristian Haynes.

Kristian Haynes själv som gjorde en succésäsong och tio mål säger att han kommer att stanna i klubben.