Karlskrona

Åkerman bortplockad från M-listan - får en ursäkt

Nöjesprofilen Robin Åkerman i Karlskrona har nu plockats bort från Moderaternas nomineringslista inför valet nästa år. Han fick en chock när han fick veta att han nominerats.

Åkerman är vare sig medlem i partiet eller har gett sin tillåtelse att nomineras, men hamnade trots det på listan.

– Det är helt felaktigt. Jag har ju inget politiskt engagemang och är inte heller medlem i partiet, så jag skulle egentligen aldrig hamnat på listan, säger Robin Åkerman.

Tydligt tackat nej
Under året har Robin Åkerman tillfrågats om han var intresserad av att gå med Moderaterna, men han har tydligt tackat nej. Att han trots det hamnade på listan har han ingen förklaring till. Eftersom Robin Åkerman och hans företag arbetar med nöjesevenemang i Karlskrona och också på uppdrag av kommunen, är det viktigaste för honom att kunna fortsätta med det, oavsett vilken politisk konstellation som sitter vid makten, säger han.

– På något sätt måste det här hängt kvar, och så har det blivit såhär tokigt... jag skulle egentligen inte ens kunna finnas med på listan i och med att jag inte är medlem i partiet och inte är politiskt engagerad i något annat parti heller, säger Robin Åkerman.

Får en ursäkt via mail
Robin Åkerman är nu bortplockad från listan, och nomineringskommitténs ordförande K-G Svensson ber Åkerman offentligt om ursäkt.

– Det får inte går till så här, men detta har ju hänt. Jag har precis skickat ut ett mail till Robin och beklagat det hela, och naturligtvis bett om ursäkt att det har skett, säger K-G Svensson.