Karlshamn

Fifflade med pengar - nu avskedas kommunanställd

4:23 min

En kommunal tjänsteman i Karlshamn har idag avskedats. En intern utredning visar att han sålt saker som tillhör kommunen och sen behållit pengarna.
– Vi kan aldrig acceptera oegentligheter av det här slaget, säger kommundirektör Göran Persson.

– Det började med rykten och indikationer efter sommaren som visade att något kanske inte stod rätt till. Då bestämde vi oss för att tillsätta en utredning för att få klarhet i frågan. Utredningen visade att mannen har utställt felaktiga fakturor och även sålt saker som tillhör kommunen utan att vi fått betalt för det, säger kommundirektör Göran Persson.

Han berättar att utredningen gått två år tillbaka för att få mer visshet i de ekonomiska oegentligheterna. Hur stort belopp det kan handla om vet man ännu inte.

– Vi kommer att polisanmäla mannen för trolöshet mot huvudman, säger kommundirektören som ser allvarligt på det inträffade.

–- Vår verksamhet bygger på öppenhet och förtroende för våra medarbetare och vi kan aldrig acceptera oegentligheter av det här slaget. Medarbetaren har helt enkelt genom dessa handlingar helt förbrukat arbetsgivarens förtroende, säger han.