Döden

Att förlora sina barn: "Tröst att veta att de väntar på mig"

14 min

Marcus och Cecilia Gadd har två barn men de har även mist två barn. Först sin dotter Engla som dog dagarna innan hon föddes 2009 och sedan sin dotter Wilma som fick en ovanlig lungsjukdom och dog fem månader gammal 2010.

Hör deras tankar och syn på hur det är att mista anhöriga, sina barn:

Hur ser ni på döden idag?

– Jag är väl inte så rädd för döden. Det är en tröst för mig att tänka att någon väntar på mig. Parallellt har jag säkert någon form av dödsångest för jag vill ju inte försvinna från de två barnen som finns här. Jag tänker mycket på vad de gått igenom, vad de har förlorat och vad de har fått se. Man är ju väldigt ledsen och trasig som människa när någon familjemedlem försvinner. Jag skulle inte vilja utsätta mina flickor för det en gång till - att mamma eller pappa försvinner. Den känslan är jag mer rädd för än att gå över till andra sidan, säger Cecilia Gadd.

Tidigare artiklar:

Döden

Döden berör oss alla. Den är en av få saker som vi kan vara helt säkra på. Ändå pratar vi så lite om den. Därför har programmet Nio till ett hela den här veckan döden som tema. Har du förslag på vad vi ska ta upp? Maila niotillett@sverigesradio.se

Kim Holm

kim.holm@sverigesradio.se

0455-366843

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista