Ilska över nedläggningsbeslut

För några dagar sedan kom beslutet om att Apoteket i Nättraby ska läggas ner för gott. Något som ortsborna inte vill acceptera.

På måndagskvällen mötte Nättrabyborna politiker och två apotekschefer. Ingrid Bengtsson är en av Nättrabyborna som kom till mötet och hon var i allafall nöjd med politikernas debatt.

-Ja de låter ju engagerade i alla fall. Det är klart att de vill att det ska finnas service här. Det byggs massor av nya hus och många barnfamiljer är på väg att flytta hit, säger hon.

De nio riksdags- landstings och kommunpolitikerna var eniga om att apoteket i Nättraby ska öppnas igen. De lovade också alla i det nästintill fullsatta Folkets hus att påverka apoteksledningen att ta tillbka sitt beslut om nedläggningen.

Apoteket stängde för drygt 4 år sedann. Då sa man att det var en tillfällig lösning eftersom det inte fanns utbildad personal som kunde jobba där.

Nu har beslutet blivit permanent och motiveringen är att kundunderlaget är för litet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".