På lördag blir det ännu mera Lisa Syrén i P4. Då har Lördag med Lisa premiär. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio

"Lördag med Lisa" spelas in i P4 Blekinges studio

På lördag är det premiär för ett nytt program med Lisa Syrén precis innan det populära Ring så spelar vi.

Under onsdagen har programledaren och radioprofilen Lisa Syrén synts i P4 Blekinges korridorer. Och här kommer hon att låna en studio framöver för att spela in det helt nya programmet Lördag med Lisa som ska sändas innan det omtyckta Ring så spelar vi.

– Äntligen efter 20 år som anställd på Sveriges Radio så ska jag få ett eget program där jag själv får välja musik, det ska bli så roligt. Tanken är också att lyssnarna ska få önska låtar och dela med sig av sina berättelser som är förknippade med låtarna, säger radioprofilen.

Lisa Syrén har lämnat Stockholm för Karlskrona och är förälskad i både sin man och i kuststaden säger hon. När hon inte utforskar staden, som hon liknar vid ett miniatyr av Stockholm, eller pratar i radio, jobbar hon på större konferenser, med att skriva krönikor och hon är också vigselförrättare. Och nu får hon alltså ett eget program som hon hoppas att lyssnarna ska uppskatta. Hon kommer själv välja musiken.

– Jag blir kvar mycket i den gamla melodiradion som jag tycker saknas idag. Den svenska visan, poulära örhängena, den svenska äldre schlagern som jag är uppvuxen med, Allan Edwall och så vidare.

Det låter som ett tomrum som finns i dag i P4?

– Det är precis det jag hoppas! Jag vill fylla det tomrummet! Jag kommer ta mig tillbaka till mammas kök, spela det som jag minns från då, mycket 60-tal blir det.

Vill man höra premiären av Lördag med Lisa får man gå upp klockan sex på lördag eller lyssna på programmet i efterhand på SR Play. Och på Sveriges Radio kan man redan nu gå in och önska låtar till det nya lördagsprogrammet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista