1 av 2
Evas middagsgäster. Foto:Privat
2 av 2
Eva hade flera middagsgäster. Foto:Privat
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Snart dags att ta undan julsakerna"

Eva Bergdahl hoppas att få sin hörapparat: "Man lovar att prioritera så jag får min hörapparat snarast."

Hej, mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja det blev en sent bloggande idag, vi har haft problem med internet på morgonen men nu är de avhjälpta som tur är

Oj vad det regnar och är grått tråkigt i Karlskrona idag, men till helgen är det ju kallare väder på väg i hela vårt land.

Ja nu har jag ringt hörcentralen två gånger och nu lovar man att prioritera så jag får min hörapparat snarast, ingen är gladare än jag och så skönt för omgivningen att inte behöva skrika till mig när de talar med mig.

Ingolf var ju åter på sjukhuset och man tog massvis med prover, nu väntas svar och sen ska han väl äntligen få den hjälp han behöver. Man ville ej ge honom någon medicin innan proverna är klara.

Tack för svar på bloggen och till Er som läser densamma, jag är ledsen att datorproblemen inte gjort så jag kunnat sända svar i retur till Er, men är så glad över alla som tar sig tid skriva något.

Usch såg Ni bilderna på tv från de kor som blivit dödade och slängda i havet i Skåne och Danmark? Hemska syner hur kan man gör något så hemskt, men jag märker ju hur våldet har ökat i landet bara sen jag lämnade Sverige. 

Nu är det ju snart dags ta bort julsakerna, men visst är det trevligt med lite extra ljus denna mörka årstid, men dagen har ju redan börjat bli längre och även i år kommer det ju en vår.

Idag ska jag faktiskt passa på städa i hela lägenheten, skönt med motion för några promenader i detta regnväder är inte aktuellt för mig. Ska till middag laga kåldolmar en favorit för mig och Ingolf.

Är också glad att Noi börjat äta det mest av maten i skolan. Nu är han ju också på fritids efter skolan varje dag en timme. Han tittar också mycket på barnprogram i tv och där lär han sig ju lite svenska med.

När Johan har tid har han också lovat komma hjälpa till koppla in den gamla tv Noi har på sitt rum och då kan han ju göra som han vill för  det är ju så att vissa program vill jag se själv. Ja, han gnäller aldrig så det är inga problem. Jag gillar också att se på Sveriges bästa kock på tv4, ett trevligt program tycker jag.

Hur ser vädret ut på olik håll i landet och även från Er från andra länder som läser bloggen?

Nu vill jag bar önska Er en riktigt fin dag och Ni är rädda om Er!

Kramar till Er alla

Er Eva

ps. bilder från några av Thaitjejerna som åt mat här ds.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista