1 av 2
Pontus Nyberg känner sig felbehandlad och diskriminerad. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
2 av 2
Brevet som Pontus fick när gymmedlemskapet avslutades. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Svettades på gymmet – fick sluta

"Jag tänker fan inte gå och skura golven, jag är där för att träna"
1:29 min

23-årige Pontus Nyberg i Ronneby har fått sitt gymmedlemskap uppsagt på grund av svettpölar på golvet. 

Varje dag tränar Pontus Nyberg ett långt pass och när han tar ut sig så svettas han också väldigt mycket. Något som ställt till det på gymmet, där platschefen menar att problemet är att han inte torkar upp svetten efter sig.

Torkar av maskinerna
Pontus själv tycker att han blivit felbehandlad och menar att det inte är hans uppgift att skura gymmets golv.

– Maskinerna torkar jag alltid, det är jag jättenoga med men jag tänker fan inte gå och skura golven - jag är ju där för att träna. Så till sist sa de upp mitt medlemskap för att jag svettas för mycket. Men när man tränar så svettas man ju, säger Pontus Nyberg.

Torkar inte golvet
Joachim König, som är platschef på Wellness studio i Ronneby, menar däremot att Pontus inte är uppsagd för att han svettas för mycket utan för att han inte torkar upp svetten efter sig. 

– Man får svettas mycket, det är ju en av poängerna med att träna. Men man har en skyldighet att göra rent efter sig och det vill han inte och då kan vi tyvärr inte hantera det på något annat sätt.

"Ingen annan som skurar"
Det är främst vid konditionsträningen som Pontus börjar svettas väldigt mycket, och där brukar han torka upp även på golvet. Men däremot när han tränar styrka så rengör han endast maskinerna.

– Om jag inte hade torkat av maskinerna så hade det varit jag som hade varit den dumma, men det är väl ingen annan som behöver skura golven på gymmen? 

– Nej det är definitivt inte Pontus uppgift att svabba vårt golv, men det är Pontus uppgift att torka upp den svett han producerar, svarar Joachim König på Wellness studio i Ronneby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".