Nicklas Platow utmanar Camilla Brunsberg inför nästa års val. Foto: Sveriges Radio.

Strömhopp från M i Karlskrona

Maktkampen och turbulensen inom Karlskronamoderaterna har skördat nya avhoppare. Totalt har inte mindre än fem politiker begärt utträde ur partiet på kort tid.

Senast i raden att lämna är Joakim Bengtsson, ersättare i kulturnämnden och Peter Bäckstörm, ersättare i miljö- och byggnadsnämnden, skriver lokaltidningarna.

Bakgrunden är kampen om vem som ska leda partiet i Karlskrona efter valet. Nicklas Platow har utmanat det sittande kommunalrådet, partikollegan Camilla Brunsberg om makten. 

Den brännande frågan handlar om hjälp från Moderaterna till Sverigedemokraterna i deras budgetarbete. Partiets förbundsstyrelsen utreder Nicklas Platow och Camilla Brunsbergs respektive roller i det. Utredningen som är klar i slutet på nästa vecka  ska komma fram till om någon av dem brutit mot partiets interna regler.   

Tidigare har politikerna Annika Aronsson, Karolina Tuvesson och Patrik Karlsson lämnat Moderaterna i kölvattnet av turbulensen i partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista