Platow är 400 röster från kommunfullmäktige

Med drygt 400 röster skulle partiet "Nya Karlskrona" troligen ta sig in i kommunfullmäktige efter valet.

Det var igår som den tidigare moderaten Nicklas Platow berättade att han startar sitt nya parti som av honom själv beskrivs som ett missnöjesparti. En av dem som följer med in i det nya partiet är den tidigare moderaten Patrik Karlsson.

– Jag är absolut intresserad av att vara delaktig i det här, säger han.

Efter en lång och mycket infekterad konflikt med ledningen för Moderaterna i Karlskrona, släppte igår Nicklas Platow bomben: att han lämnar partiet och startar "Nya Karlskrona". Ett parti som enligt honom själv ska vara tydligt, transparent, men inte tillhöra något block.

Malena Rosén Sundström är statsvetare vid Lunds universitet och hon menar att det är viktigt att ha någon i toppen av partiet som vet hur den lokala politiken kan fungera.

– Det behövs en person som har god kännedom om den lokala politiken och om politik i sig, och som har fått med sig andra före detta partikamrater, säger hon.

Siffran 400 röster är enligt Valmyndigheten inte exakt, mycket beror på hur det går för de andra partierna i valet. Men den är en tydlig fingervisning om vad som kommer att behövas och Patrik Karlsson tror precis som Malena Rosén Sundström, att det är en fördel att ha med sig någon som varit med i politiken tidigare.

– Jag tror att det kommer att ansluta sig en hel del etablerade politiker, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".