Publiknätverket

Hela Blekinge ska dansa breakdance

6:53 min

Fem breakdancegrupper i fem Blekingestäder. Så blir det om Rachid Merzi från Studieförbundet Vuxenskolan får bestämma. 

Just nu finns det en grupp i Ronneby och en i Karlshamn, men Rachid Merzi hoppas snart kunna ha grupper i de andra kommunerna.

Ungdomar i utanförskap
Målet är att nå ungdomar i utanförskap med breakdanceprojektet.

– Hiphopkulturen är inte så stor i Blekinge men jag tror att ungdomar vill hålla på med breakdance, säger Rachid Merzi som menar att det egentligen heter breaking.

"Dansar hela tiden"
Nu ska han dra ut på skolorna i länet och ha uppvisningar för att försöka locka ungdomar till att gå med i en breakdancegrupp.

– När jag har haft uppvisningar i Karlshamn och Ronneby har föräldrar kommit fram och sagt att deras barn dansar hela tiden, så intresset finns, säger Rachid Merzi.

Hoppas på Timbuktu
Drömmen är att få med artisten Timbuktu i en framtida dansuppvisning. Kontakten har inte tagits än, men förhoppningen är att han vill vara med.

– Vi ska försöka locka honom på ett bra sätt, säger Rachid Merzi.

Lyssnartips

Den här nyheten kom till via ett tips till Publiknätverket. 

Vill du också gå med? Anmäl dig här, eller ring vår Publikredaktör Rebecka Gyllin på 0455-36 68 10. Du kan också mejla tips.blekinge@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista