Eva Bergdahl. Foto:Privat

Eva Bergdahl: Gick emot sängen och fick ett sår på smalbenet

Eva Bergdahl planerar efterlängtad soppa: "Idag ska jag laga ärtsoppa det ska bli gott, faktiskt länge sen"

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja idag har vi en grad plus men ingen snö ännu, visst är det mörkt och grått nu när man plockat ner julsaker och ljus, men dagarna har ju redan blivit längre. Tiden bara flyger iväg och snart har vi en vår även här.

Jag skrev ingen blogg i går eftersom måndagens blogg kom så sent.

Säger tack för Era svar och hoppas jag inte glömt svara någon också, tack även till många som läser bloggen från gamla mig.

Hade också ett kort besök av Thore och hans fru, hon skall operera ett finger idag och jag håller tummarna för en lyckad operation, vi ses igen på måndag.

I Thailand fortsätter demonstrationerna men ännu har det inte varit några olyckor i samband med detta. Men visst är det oroligt och hörde att man avråder från att resa till Bangkok, får följa utvecklingen och får faktiskt rapporter från vänner i Bangkok också. Tänk så fantastiskt att man fortfarande kommer ihåg mig och sänder hälsningar. Ja alla bloggvänner Ni är också  bara för underbara!

Idag får allt Ingolf  bära ner julsakerna i källaren där vi har ett bra förråd, själv har jag inte varit där och sett det men de säger det är rymligt och bra. Det är en svår trappa ner så jag vill och behöver dessutom inte går ner där. 

Noi stormtrivs på fritids och han pratar mycket svenska med kompisar säger han, vi fick också mejl från hans lärare Lise som just säger att Noi numera pratar med de andra i klassen på svenska och detta är ju en viktig sak för det fortsatta skolarbetet.

Idag ska jag laga ärtsoppa det ska bli gott, faktiskt länge sen vi hade detta, blir lite pannkakor också. Tack äter faktiskt detta med så när hon kommer hem från skolan ska jag ha detta färdigt.

Såg att vår Zlatan blev utsedd till "årets mål" och Ronaldo till världen bästa fotbollsspelare, för mig ett bra val. Ni blir väl uttjatade om all sport jag skriver om.

Usch råkade i går gå emot sängen och fick ett sår på smalbenet som blöder en del. Tack ville jag skulle åka till doktorn men oj detta är ju en bagatell, när man är så gammal som jag är har man ju tunt skinn. Däremot går Tack på apoteket och köper något att rengöra med och lägga om detta. I Thailand hade de något rött medel som man strök på och som stoppade blod och eventuella infektioner.

Har  Ni alla plockat undan Era julsaker förresten?

Det är otäckt att läsa att man har så många sjuka på lasarettet här i Karlskrona att man måste ta ut sängar lägga patienter i korridorerna, låter för mig som hemskt detta skall behöva ske. Man borde väl vara mer förberedd att det alltid vid denna årstiden inträffar mer sjukdomar och olyckor varje år. Tur och tacksam man ännu har hälsan.

Nu säger jag hej för idag och hoppas alla får en fin dag, var rädda om Er !

Varmaste kramar till Er alla!

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista