Michael Campos har själv erfarenheter av psykisk ohälsa, och kommer att hjälpa eleverna med att skapa föreställningen. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio.

"Vi vill överbrygga de fördomar som finns"

7:57 min

I samarbete med Landstinget Blekinge och Blekinge Folkhögskola kommer en föreställning om psykisk ohälsa att sättas upp.

Det är elever från Blekinge Folkhögskola som ska sätta upp pjäsen. Tillsammans ska de utforska hur det är att leva med psykisk ohälsa. Exakt när allmänheten kan ta del av föreställningen är dock inte bestämt.

– Vi har olika sorters publik. Den 14 januari kommer vi att ha premiär för chefer och personal inom landsting och kommun, säger Patrik Gullbing, teaterlärare på Blekinge Folkhögskola.

Hjälp av livsstilscoacher
Till sin hjälp får eleverna bland annat landstingets livsstilscoacher, personer som själva har erfarenheter av psykisk ohälsa. Manuset är inte riktigt klart i dagsläget.

Belysa det tragikomiska
Michael Campos är en av livsstilscoacherna:
– Vi kan överbrygga fördomar som finns i omgivningen. Det är viktigt att folk förstår hur vi är. Att vi inte är så långt ifrån andra människor. Också att få belysa det tragikomiska i det hela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista