Ungdoms-VM i bandy arrangeras i Ronneby

6:10 min

Mellan den 6 och 9 februari spelas U-VM i bandy på Lugnevi i Ronneby.

Det handlar om femtonåriga pojkar från Sverige, Ukraina, Finland och Ryssland som alla kommer att gästa Lugnevi i Ronneby under UVM, ett arrangemang som Erland Jacobsson från Fredriksbergs BK känner stolthet över att ha fått.
– Det är en jättekul utmaning för oss som förening.

Inte första gången
Det är inte första gången som stora bandyarrangemang äger rum i bandystaden Ronneby. – Vi har ju arrangerat ganska stora event. Förra året så hade vi en elitmatch mellan Hammarby och Vetlanda. Det kom mycket folk och det var uppmärksammat. Svenska bandyförbundet tyckte att vi gjorde det så bra att vi nu fått chansen att arrangera det här VM:et, säger Erland Jacobsson.

Matcherna är gratis
Alla matcher under UVM kommer att vara gratis för publiken och Fredriksbergs BK hoppas också på en maffig invigningsceremoni på torget i centrala Ronneby. Någon maskot har man dock ännu inte tagit fram.

– Tre av nationerna som är med är jättestora inom juniorbandy, det handlar om Sverige, Ryssland och Finland, säger han. Ukraina får mer ses som en outsider i de här sammanhangen.

Någon risk att isen smälter är det dock inte. I Ronneby har man en konstfrusen isbana som ska klara temperaturer ända upp till tio plusgrader, enligt Erland Jacobsson.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista