91-åriga Anders Månsson var en av alla som passade på att åka i spåret på Karlsnäsgården idag. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio.

Den enda snön i Blekinge finns här

Tommy Hansson: "Nu har vi 400 meter"
3:00 min

Karlsnäsgården utanför Kallinge trotsar det milda vädret som varit hittills i vinter med att anlägga en 400 meter lång skidslinga med hjälp av konstsnö.

När golfarna gläds åt den snöfria vintern är det desto dystrare för skidåkarna. Men i väntan på årets första snö så har nu en slinga med konstsnö färdigställts på Karlsnäsgården strax norr om Kallinge. Tommy Hammar som är aktiv i skidkommittén säger att de äntligen kunde börja anlägga natten mot måndagen.

– På nitton timmar fick vi ihop 400 meter med ett snötäcke på 20-40 cm, säger Tommy Hammar.

Detta var uppskattat. 91-åriga Anders Månsson åker för första gången detta år i skidspåret. Han har åkt Vasaloppet tretton gånger och i Blekinge åker han oftast på Karlnäsgården som normalt har flera slingor med natursnö. Nu hoppas han att vintern ska komma på alvar.

– Det är lite enformigt att åka en så här liten runda, men det är bättre än ingenting.

Birgitta Olsson som också åker för första gången i år stämmer in.

– Det har varit bra vintrar i några år men i år är det sämre, säger Birgitta som nu tänker åka upp till Dalarna för att åka mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".