Mats Johansson. Foto: Gunilla Lindberg/SR.

Sparkad klubbchef får lön i sex månader

Karlskrona hockeyklubb löser nu ut den sparkade klubbchefen Mats Johanssons anställningsavtal och han erhåller lön under sin sex månaders uppsägningstid. Det har nu klubben och Mats Johansson tillsammans med fackliga företrädare för Unionen kommit överens om.

Bakgrunden är de olika synsätt som styrelsen och Johansson har kring klubbens utveckling.

Det var kring lucia som klubben bestämde sig för att sparka Mats Johansson.

– När jag anställdes i klubben var det för att fortsätta utveckla den på det sätt som varit så framgångsrikt under klubbens unga år och nu uppfattar jag att styrelsen väljer en annan väg, skriver Mats Johansson i en kommentar.

Efter att uppgörelsen nu är klar vill klubbordförande Rolf Lindberg för styrelelsens räkning tacka Mats Johansson för allt han under åren gjort för Karlskrona HK, utan Johansson hade klubben inte varit vad den är idag.

Rolf Lindberg menar också att det nu har kommit till en punkt där styrelsen och Mats Johansson har olika uppfattningar om hur klubbens verksamhet ska ledas och kommit fram till att Mats Johanssons anställning avslutas enligt avtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista