Ta det lugnt i halkan, uppmanar Eva. Foto:TT
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl - "Se till att ha broddar under skorna"

Eva Bergdahl har vunnit på hästar igen: "Oj oj vet Ni jag hade faktiskt sju rätt".

Hej, godmorgon minns kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Usch så blåsigt kallt det är här i Karlskrona, men vi har inte fått så mycket snö där vi bor, kanske beroende på att det ligger så nära havet?

Läser och ser på tv om alla olyckor i grannlänet Skåne, där är betydligt mer snö och blåser även där.

Helgen gick i lugnets tecken, ja naturligtvis tittade jag med spänning på V75. Oj oj vet Ni jag hade faktiskt sju rätt och vinsten denna helg blev ungefär 800 kronor, bättre och bättre för varje vecka ser det ut som. Hade 6 rätt efter lika många lopp och hade hela 8 hästar i sista loppet, hoppades på en "skräll" och lite större utdelning, men så blev det ej. Nu måste det också erkännas att Ingolf varje vecka ger mig två "singelkryss".

Noi var ute i helgen och Tack gick med honom till en backe inte så långt härifrån för att åka pulka, men som jag nämnde innan här är det inte så mycket snö, men mer kommer säkert.

Såg också På spåret, fotboll med Zlatan han gjorde två mål och så som jag sa hästarna på tv denna helgen. Höll mig inne för det är halt och jag gillar  ju inte kyla heller som Ni vet.

I Thailand trappas oroligheterna upp för varje dag, såg tyvärr att 28 personer skadats och 7 av dem riktigt oroligt när en bomb exploderade där demonstranterna slagit läger. Detta verkar vara en början på något som kanske militären måste ingripa i för att det skall bli ett slut. Jag själv måste allt avvakta utvecklingen innan min resa dit blir av, UD avråder just nu folk att bege sig till Bangkok. Många vill ju också att den populära kungen i Thailand inte ska få utse sonen som kung, Ni kan inte ana vad kungen är populär i detta land.

Vad det är skönt dagarna blivit ljusare, det märks så tydligt nu även när vi tagit ut våra julljus, det kommer snart en vår då vi glömmer snö och kyla och kan vara ute i det vackra Sverige. Ser redan fram emot gröna träd och vårblommor.

Nu är jag riktigt trött på vänta på hörapparaten, ska allt ringa dit och tjata så de blir trötta på mig. Vad är det som sker med sjukvården i vårt land, väntan på besök på sjukhus är ju långa och se bara här i Karlskrona där folk får ligga ute i korridorerna. Absolut ej personalens fel, de gör ett bra jobb, men visst måste politikerna börja se om detta.

Idag blir det fisk här till middag, något Noi faktiskt tycker om mycket. 

Tack för svar på bloggen, har sänt några rader till alla som skrivit, hoppas jag ej glömt någon? Även tack till Er som tar Er tid läsa vad jag "plitar" ner.

Idag blir det att städa lite, ska skura golven, men här är så lättstädade golv med parkett och trägolv att detta går snabbt.

Nu önskar jag alla en riktigt bra måndag och en fin vecka, ta det försiktigt om Ni är ute i trafiken och se till ha broddar under skorna om Ni är ute och går.

Ha det bra alla,

Kramar

Eva 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista