1 av 3
Liselott Edvinsson behöver inte mer än att det ryms i en husvagn. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio
2 av 3
Liselott Edvinssons hem måste också skottas. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio
3 av 3
Från höjden ser man sjön. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio
Olofström

Hon bor i husvagn året om

"Det är frihet och inte så mycket att städa."
5:16 min

Efter att huset blivit mögelskadat så flyttade Liselott Edvinsson in i en husvagn. Det var nu sex år sen men hon säger att hon trivs bra på campingen.

Liselott Edvinsson har bott året om i husvagn i sex år och säger att hon inte har ångrat det. Hennes omgivning trodde först inte att hon skulle vara kvar över första vintern men den klarade hon, även om det var kämpigt med snön.

Varför bo i en husvagn?

Hon berättar att hon tvingades flytta från huset på grund av mögel och bestämde sig sen för Halens camping utanför Olofström.

– Jag fick bara för mig att jag skulle bo i husvagn. Och det är ingenting jag har ångrat för det är frihet, liten tomt och inte mycket att städa på.

Hon fortsätter med att säga att det är god gemenskap på campingen, att folk ställer upp för varandra och att man gärna kommer över och sätter sig en stund.

Ibland stormar det

Den senaste tidens stormar har Liselott Edvinsson verkligen märkt av. Stormen Sven slet av delar av yttertältet men tack vare bekanta så klarade sig husvagnen.

– Nu är man förberedd på det mesta, men jag skulle inte vilja vara sambo med stormen Sven, säger hon och skrattar.

På frågan vad hon tycker andra ska göra som känner att de vill prova att bo som hon svarar hon att de absolut ska prova det. Det är inte så förfärligt som många tror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".