Senaste lyssnarundersökningen visar att P4 Blekinge behåller sin ställning, här programledaren Jenny Lindeborg under Världens barn-sändningen. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

P4 Blekinge behåller tredjeplacering

P4 Blekinge behåller sin tredjeplacering bland de mest populära lokala radiokanalerna i Sverige. Det visar de senaste lyssnarsiffrorna som presenterades idag.

Förra mätningen blev P4 Blekinge för första gången landets tredje populäraste P4-kanal sett till andelen lyssnare under en vecka. Den positionen behåller kanalen i den nya undersökningen.

Hela 38,1 procent av lyssnarna mellan 9 och 79 år i Blekinge lyssnar på P4 Blekinge någon gång under veckan.

Bara på Gotland och i Skaraborg är lyssningen bland landets 25 lokala P4-kanaler högre. Genomsnittet i riket är nästan 30 procent.

Medarbetarna på P4 Blekinge gläds förstås åt undersökningen:

– Och det jobbas på att bli ännu bättre. Vi startade nyligen ett publiknätverk som vi redan nu märker ger genomslag. Intresset är stort och idéerna från våra lyssnare många, säger kanalchef Peppe Alfiero.

Det totala radiolyssnandet i Blekinge är högst i Sverige. Tre av fyra blekingar mellan 9 och 79 år lyssnar på radio någon gång under veckan.

Den kommersiella radion fortsätter tappa lyssnare, drygt minus sju procentenheter jämfört med för ett år sedan och är totalt betydligt mindre än P4 Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista