1 av 5
Det vinnande laget bestod av Ville Hansson och Thindra Blom, Mjällby skola klass 5. Foto:Jennie Konrad/Sveriges Radio
2 av 5
Det duktiga laget från Nättrabyskolan klass 5B bestod av Elin Spitzenberger och Albin Jönsson, Nättrabyskolan klass 5B.Foto:Jennie Konrad/Sveriges Radio
3 av 5
Mjällbys elever lyssnar på genomgång inför tävling. Foto:Jennie Konrad/Sveriges Radio
4 av 5
Mjällbys elever lyssnar på genomgång inför tävling. Foto:Jennie Konrad/Sveriges Radio
5 av 5
Klasserna får prova på att prata i radio i eftermiddagen. Foto:Jennie Konrad/Sveriges Radio
Vi i femman

Mjällby vann en jämn tävling av Vi i femman

Det blev slutligen, efter en mycket jämn match, Mjällby skola klass 5 som vann den fjärde kvartsfinalen över Nättrabyskolan klass 5B.

Efter de två första frågorna låg lagen lika, men Nättrabyskolan drog ifrån genom att svara rätt på att Sverige är indelat i 25 landskap och att det minsta landskapet är Öland. Den ledningen jämnade Mjällbyskolan ut genom att istället svara rätt på fler Ja och Nej frågor. I halvlek ledde Nättrabyskolan med ett poäng.

Stegen
Inför det sista tävlingsmomentet hade både lagen 17 poäng. Mjällby svarade rätt på sin fråga på trepoängsnivån där det rätta svaret var tennis. Medan fyrapoängsnivån blev för svår för Nättrabyskolan. Det innebar att Mjällbyskolan tog hem den fjärde kvartsfinalen och nu tävlar mot Korpadalsskolan i den andra semifinalen på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista