Eva bergdahl väntar fortfarande på hörapparat, skrivber hon i dagens blogg. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: Ringer och ringer om hörapparaten

Eva Bergdahl funderar på att baka till pingisspelarna: "Ska allt överraska och baka till nästa hemmamatch."

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja, en kall morgon här i Karlskrona -5 just nu, ser faktiskt att isen lagt sig över havet med, det ska ju fortsätta med kyla. Ja kyla är väl ok om det bara inte var så halt ute.

Var faktiskt ute på trappan i går så jag fick lite frisk luft, vågar inte gå ut ännu för det är glashalt på vägen utanför där vi bor.

Ja på tal om boende, fick kloka ord från vännen Monica om äldre som bor med sina barn, många fler skulle säkert kunna göra detta, men visst fordras det mycket för att kunna leva så. Man får visa förståelse för att övriga familjen ibland vill vara för sig själv, har ju ett eget rum att gå in i ibland och sitta och läsa en bok eller bara vila mig. Det kommer säkert en dag för mig med då jag måste lämna detta och kanske behöva hjälp av kommunen med äldreboende, hittills i mitt liv har jag aldrig behövt anlita dem. Ingen ska inte tro jag är tacksam att vid 98 års ålder ha det så här.

Ringer, ringer om hörapparaten men säger tack till Gilda, kanske behövs den hjälp du föreslår, återkommer nästa vecka.

Ja idag är det dags för mig att tippa V75, som vanligt har jag fått två "spikar" av Ingolf, hoppas på samma lycka som förra veckan men kanske en större vinst. Ja vinsten är en sak, hälsan är viktigast och där får jag var så tacksam som ännu kan stiga upp varje morgon med ett leende på läpparna.

Råkade riva upp såret i går natt, hade väl kliat mig på den skorpa som fanns där när jag sov, men ingen fara, Tack lägger om det för säkerhets skull.

I går kom Noi hem och frågade om han inte kunde få stanna längre på fritids, han trivs så bra där med och snart har han säkert kompisar med. Han hoppas på mer snö så han kan åka pulka här. Kanske isen lägger sig så det går att gå ut där med, han har ju aldrig, och inte Tack heller, sett is innan.

I Thailand får jag rapporter som oroar, trots undantagstillstånd fortsätter demonstranterna och har "läger" på flera platser i Bangkok. Har en känsla av att detta kan ta en ände med förskräckelse. Följer det noga varje dag, inte skulle jag ge mig av idag till Bangkok det är en sak som är säker.

Ingolf var inne i idrottshallen och tittade på när de spelade pingis häromdagen, vår gode vän Thomas som är tränare hämtade honom. Han har inte varit i sporthallen på över elva år sedan, han åkte ju och sa hej till föreningen (han var tränare) och skulle stanna tre månader i Thailand. Men det blev ju tio år istället. Han tyckte det var så trevligt att komma in där igen så det blir fler besök.

Ja jag brukade alltid baka när de spelade matcher tidigare, en av grabbarna frågade om jag inte kunde göra så igen, det var väl mest på skoj de sa detta, men ska allt överraska och baka till nästa hemmamatch.

Idag blir det fisk till middag, inte min favorit men nyttig mat att äta. Noi däremot är förtjust i detta.

Helgen kommer att gå lugnt för min del, blir säkert mycket tv-tittande och så njuta av den bok jag snart läst färdigt. Tack och Noie ska åka till simhallen för att simma.

Önskar en riktigt trevlig fredag och att Ni får en härlig helg alla.

Varmaste kramar

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".