Ännu är det långt till sommaren och idag skriver Eva om snö i Karlskrona. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

Idag blir det städning och köttfärslimpa för Eva

Idag bloggar Eva Bergdahl om ännu helg med vinst: "Men bara 150 kronor denna gången".

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

En kall morgon här i Karlskrona och i går kom det lite mer snö här. Väderrapporterna för vår del talar om mer snö och en hård vind. Usch inget för mig och det är omöjligt gå ut, tur man har hjälp med allt.

Men helt otroligt att både Tack och Noie bara skrattar tycker det är skönt med kallt och snö, tror detta är unikt när man bott hela sitt liv i ett varmt Thailand.

Ja på tal om Thailand, oroligheterna trappas upp och nu hände det en dödsskjutning av en av ledarna för demonstrationerna. Såg att 47 av 50 vallokaler också stoppats. Ser ut som en upptrappning av våldet här med och just nu är det otänkbart åka till Bangkok. Får följa utvecklingen mycket noga framöver.

Helgen var lugn och skön mycket tv-tittande både film, sport och naturprogram.

På V75 blev det åter vinst för tredje veckan i rad men bara 150 kronor denna gången. Såg också "Marre" från Sverige med kusken Örjan Kihlström vinna världens hårdaste travlopp i Paris, helt otroligt och visst måste detta vara en bragd och bragdmedaljen ligger nära till hands. Priset var 4,6 miljoner kronor.

Tack för svar på bloggen, tack även till Er som läser bloggen men ej har tid sända några rader.

Vår hyresvärd Johan fyllde år i går fick jag reda på idag av Ingolf och Tack, träffade Johan i trappan och visste ej Du hade födelsedag, får bli ett grattis i efterhand från mig.

Idag ska jag passa på städa lägenheten nu när Tack är i skolan, sen blev jag åter sugen på köttfärslimpa som någon av Er hade till middag, får ha den klar när de kommer hem från skolan. Tack är duktig och förstår mycket svenska nu, hon har också klarat proven med toppbetyg, hon är nästan överambitiös.

Ja idag ska Ingolf ringa hörcentralen för min räkning, inte ofta han är irriterad men nu är han det verkligen, kanske detta kan hjälpa till. Annars får jag väl åka till annat landsting.

Hur var helgen mina vänner för Er, har Ni mycket snö är så nyfiken.

Noi hade en thai-kompis här som låg över lördag-söndag, de satt mest och spelade spel och pratade thai, men kul med en kompis.

Ja då har vi en ny spännande vecka framför oss, hoppas vi alla får vara friska krya.

Önskar alla nu en riktig trevlig måndag, var rädda om Er!

Kramar vännen

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista