Eddies kompani från Karlskrona hyllar Eddie Meduzas låtskatt

De vill hylla Eddie Meduza

7:24 min

Lokala musiker från Karlskronaområdet går nu samman för att bilda Eddies kompani; ett coverband som hyllar Eddie Meduzas musik.

Idén kom tidigt till Peter Olsson, sångare i bandet.

– Man är ju uppväxt med Eddie Meduzas musik. Dock spelade man kassettbanden lite i smyg så att inte föräldrarna skulle höra vad det var på banden.

Livedebut på lördag
Tillsammans med bland andra Mats Pettersson och Johnny Stäveborn kommer han att begå livedebut som Eddies kompani på lördag. Bandet har aldrig spelat live tillsammans förut.

De tänker köra en helt ocensurerad konsert där Meduzas alla texter kommer att dyka upp, även texter med lite mer explicit innehåll. Meduza var nämligen känd för att provocera.

– I dagens samhälle så ligger de med varandra på tv. Det är fula ord till höger och vänster, mycket mer än vad det var förr. Errol Norstedt, som Meduza hette egentligen, var en pionjär, före sin tid, menar Johnny Stäveborn.

Upptäcker ironin
Han menar också att man förr kanske mest fascinerades av de runda orden medan man idag som vuxen skrattar åt det på ett annat sätt, eftersom man ser ironin i det hela.

Meduzas musik som kan te sig tämligen lätt visar sig däremot vara ganska svårspelad.

– Man tänker sig att det är ganska rak rock´n roll men det döljer sig en hel del lurigheter i hur han satte ihop låtarna, säger bandet.

Peter Olsson som sjunger i Eddies kompani menar också att det inte är det lättaste att sjunga som Meduza. Man får jobba mycket med uttal och frasering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista