Vart tar tiden vägen, undrar Eva. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Man mår dåligt av att inte kunna gå ut"

"Jag vill ju ta en promenad och få lite motion och frisk luft men det är otänkbart i detta väder", skriver Eva Bergdahl i dagens blogg. 

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag på morgonen snöar det riktigt ordentligt här i Karlskrona. Det blåser ordentligt med, gäller hålla sig inne. Ni som är ute på gator och i trafiken, Ni måste ta det försiktigt och vara rädda om Er!

Får rapporter om att oroligheterna fortsätter i Thailand och Bangkok trots det undantagstillstånd som råder.Tänk hur mycket pengar detta land går miste om i turistnäringen på grund av dessa oroligheter.

Man mår dåligt av att inte kunna gå ut, vill ju ta en promenad och få lite motion och frisk luft men det är otänkbart i detta väder. Får väl be Tack köpa en spark och köra mig (skojar).

Tack för Era svar på bloggen. Ni har några rader från mig i retur, tack för alla som läser bloggen med. Tänk vad skoj att bloggen blivit internationell, unga och gamla tar sig tid läsa om min vardag. Ni håller mig vid liv och jag är så glad över alla vänner jag fått här. Skulle önska att jag fick träffa alla vid en bloggträff men det är väl en önskedröm.

Idag blir det kålsoppa här, länge sedan jag kokade och åt det nu. Ingolf tycker om detta med, men de andra i familjen väljer Thaimat idag. Noi var överlycklig när han gick till skolan över mer snö. Bara några meter från vårt boende är det en fin backe att åka ner från och det är ingen bilväg där heller, så nu får han nog glädje av pulkan han fick i julklapp.

Han går också två timmar på fritids nu och gillar det mycket, sen skyndar han han hem för att titta på tv och ett barnprogram han följer. Vi hoppas få ordning på tv:n på hans rum med så han kan vara där och se på tv när vi andra vill titta på något program.

Måste idag också ringa min läkare för mina blodtryckstabletter börjar ta slut, tar bara en svag dos på morgonen, men det är bäst att inte sluta med det.

Usch, jag såg på tv att Sverigedemokraterna fått över 1,5 miljoner i anslag till ett kvinnoförbund som över huvud taget inte existerar, intressant att se en förklaring här. Politik har för övrigt inte varit min starka sida. Har en klar uppfattning om vad jag skall rösta på dock

Väntar ett besök av en vän idag men är säker på om hon verkligen kan komma med tanke på vädersituationen?

Idag är Tack ledig från skolan, hon har nytt prov på fredag, sen bara två prov till och hon flyttas upp en klass. Men helst av allt vill hon finna ett arbete. Men det är inte det lättaste.

Fick handlingar från kommunen om matleveranser, jag hade ju detta ett tag i den andra bostaden, men så länge Tack handlar mat kan jag fortsätta laga det jag tycker om. Tack passar också på att tvätta idag när hon är ledig.

Nu önskar jag Er alla en riktigt fin dag och var rädda om Er

Varma kramar i detta kalla Sverige

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".