Det är trafikstörningar på flera håll i länet idag. Foto: TT Bildbyrån

Skolbuss körde av vägen i snön

En skolbuss har åkt av vägen utanför Nättraby, men det fanns inga barn ombord och flera bussturer i Olofström har fått ställas in på morgonen

Enligt Mats Knutsson på Bergkvarabuss fanns det inga skolbarn ombord på bussen som körde av vägen eftersom bussen just lämnat av och åkt för att hämta fler elever.

Också tågavgångar längs Blekinge kustbana har ställts in på grund av snödrev.

Trots snö och drivbildning verkar allvarliga trafikolyckor uteblivit under natten. Nu på morgonen fastnade en tankbil i en backe mellan Nyteboda och Halabron.

I går kväll var det ytterligare en lastbil som fastnade i en backe, men då strax norr om Backaryd. Tidigt på morgonen är det dock fortsatt stor drivbildning längs många vägar så från Trafikverket manar man till försiktighet.

I Olofströms kommun har bussarna det besvärligt och följande turer påverkas

Linje 683 trafikeras som vanligt.

Llinje 686 försöker trafikera som vanligt i nuläget.

Linje 687 trafikerar inte Björkefall.

Linje 688 startar i Hallandsboda som vanligt, dock trafikeras inte Skubbeboda/Månasken.

Linje 689 startar i Röshult, kör inte Fåglebodavägen. Bussarna trafikerar samtliga skolor.

Linje 432 kan inte trafikera hållplatserna Sörby, Ljungaviken, Siretorp och Mörby backe tills vidare. Så fort vägarna är farbara tas trafiken upp på dessa hållplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista