I dag eldas det i kakelugnen för att hålla värmen. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Nu är dagen 27 minuter längre"

Eva Bergdahl bloggar i dagens snökaos: "Mysigt med en bok och ved som sprakar i kakelugnen och varmt blir det ju också".

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja just nu ingen snöstorm men i går kväll hade vi det, man varnar för samma väder under eftermiddagen igen, det var snö över fönstren här så man såg inte ens ut.

Nog håller jag mig inne nu, får försöka göra lite nytta med hushållsarbete och annat så jag får lite daglig motion, tycker ej om att bara sitta stilla. Men visst är det mysigt med en bok och ved som sprakar i kakelugnen och varmt blir det ju också.

Tack för svar på bloggen. Ni har några rader i retur, tack till Er som också läser min blogg. Hoppas jag ej glömde svara någon, vet det hänt och det är verkligen inte meningen.

Hör från Helena och vårt grannland Norge att där är mer snö än vi har tydligen. Ja det blev en riktig vinter i år med den första för min del sen jag kom åter från Thailand.

På tal om Thailand - usch demonstrationerna trappas upp hela tiden, vad skall detta sluta med?

Ingolf ringde till hörcentralen och var jättearg på dem om min hörapparat. Idag skall han ringa min läkare också för att kolla så remissen verkligen sändes som var avtalat, får kolla upp från början vad det är som hänt, tur jag har hjälp med detta också.

Hade roligt i går då Noi skojade med Ingolf, han hade lagt något under stolen och när Ingolf satte sig kom ett ljud som en alarmklocka. Ni skulle sett hur Ingolf flög upp från stolen och blev jätterädd, först var han arg på Noie men sen skrattade alla åt detta. Han hade tydligen sett detta från tv.

Idag står det stekt torsk på menyn till middag, inte min favoriträtt men nyttigt med fisk en gång i veckan. Däremot äter Ingolf detta med förtjusning. På tal om mat - lycka till Regina med "Mat-SM" för tjejerna, det blir säkert en god kålsoppa om du tänker göra det?

Just nu när jag skriver detta ser jag två ambulanser med blåljusen på, ja det händer säkert många olyckor denna vinter, inte bara i trafiken utan benbrott och annat med. Men nu är dagen 27 minuter längre såg jag så det går framåt och snart kommer det en vår med. Tror inte jag är ensam om att längta dit. 

Skulle haft ett besök i går men det får vänta, väglaget var alldeles för dåligt för att ta sig hit.

Har inte nämnt "gamla" Agda på lång tid, men tyvärr mår hon inte bra och vi har bara sporadisk kontakt numera, men jag tänker på henne och minns tiden från Thailand där vi möttes med glädje. Vet att hon får hjälp och har det bra trots allt.

Nu önskar jag alla en riktigt trevlig onsdag och lova mig att Ni är rädda om Er om Ni är ute i trafiken eller promenerar. Glöm ej broddar!

De allra varmaste kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista