Olofström vann med 4-3.

Viktig vinst för Olofström

1:49 min

Olofström tog tre viktiga poäng med sig efter hemmavinsten mot Nybro. Slutresultatet skrevs till 4-3 efter en intensiv tredje period.

Första Perioden
Matchen började ganska sakta, lågt tempo i spelet från båda lagen och det hände inte mycket under de första tio minuterna.

10:13 kom det första målet, 0-1 till Nybro Vikings genom Chris Nybeck, som assisterades av Martin Olsson.

14:53 fick Nybro en utvisning, det var Tobias Gyllenhammar som fick sitta två minuter i utvisningsbåset. Matchens första Powerplay gick inte särskilt bra för Olofström, man hade svårt att komma till läge och kunde inte utnyttja att man var en man mer på isen.

Lågt tempo, det var som att lagen ville känna lite på varandra innan man ökade tempot. Skottstatistiken efter första perioden var 6-5, ett lågt antal skott för att vara en hockeymatch.

Andra Perioden
Den andra perioden började snabbt! Redan efter 1:25 kunde Johan Svensson kvittera för Olofström efter en snygg passning från Adam Bergqvist. Nu stod det lika, 1-1.

8:55 åkte Keegan Danserau från Olofström på en utvisning i två minuter, man klarade av BoxPlay på ett bra sätt och släppte inte in några mål.

Ungefär 17 minuter in i den andra perioden fick Viktor Jonsson en tackling mot huvudet. Det såg väldigt illa ut och Viktor kunde inte fortsätta spela. Enligt en av lagkamraterna var Viktor "Helt borta", han fick ledas ut med hjälp av två medspelare. 

Olofström kom till ganska många lägen i den andra perioden men man kunde inte sätta pucken i nät. Man missade ett friläge 18:08.

18:32 åkte Chris Nybeck ut för Nybro, detta avslutade perioden.

Den andra perioden började med ett ryck! Det gick snabbt åt båda håll till en början och båda lagen spelade riktigt hårt och bra. Efter ungefär tio minuter sänktes dock tempot igen och man spelade sakta, lite för säkert och tog inga risker. Skottstatistiken i den andra perioden skrevs till 7-7, återigen ett lågt antal skott i en hockeymatch.

Tredje Perioden
Den tredje perioden började med ett otroligt tempo!

Efter 2:44 gjorde Keegan Danserau mål för Olofström, assisterad av Niklas Sjöström. 2-1.

3:31 kom nästa mål, detta från Felix Maegaard-Scheel, som assisterades av Johan Svensson och Kristoffer Pihlqvist. 3-1.

Sedan kom ett till mål för Olofström! 4:29 kunde Zachary Cohen trycka dit den, han assisterades av Keegan Danserau. 4-1. Efter detta målet tog Nybro timeout.

Olofström började slappna av lite på isen, då tog Nybro taget istället. 8:19 kunde Kristian Frisk sätta dit 4-2 målet för Nybro, han assisterades av Sebastian Benker.

11:09 fick Nybro en straff! Matija Pintaric, målvakt i Olofström, räddade straffen.

11:57 fick Olofström en utvisning som skulle komma att straffa sig. 12:36 gjorde Nybro ett mål i PowerPlay och det stod nu 4-3.

13:31 fick Jesper Eriksen i Nybro en tvåminutersutvisning. Man spelade ett bra BoxPlay under de två minuterna han satt i båset och kunde hålla kvar 4-3.

De sista minuterna i matchen var helt otroligt intensiva! Det kom många skott, många nervösa felpassningar och många bra lägen. Båda lagens målvakter spelade mycket bra i slutet, särskilt Olofströms målvakt.

Nybro tog ut sin målvakt med ungefär två minuter kvar och spelade 6-mot-5 utespelare, man höll pucken i offensiv zon under nästan två hela minuter men kunde inte få med sig ett kvitteringsmål.

Slutresultat
Matchen slutade 4-3 efter periodsiffrorna 0-1, 1-0 och 3-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista