Snö så långt ögat når i Evas trakter. Foto: Tove Kluge/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Utanför oss är det rena isen så det gäller att hålla sig inne"

Idag bloggar Eva Bergdahl om kroppkakor, OS och all snö som har kommit. Och så bjuder hon på en cliffhanger om sitt framtida boende.

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja nu har det fallit ganska mycket snö även i Karlskrona, den hårda vinden håller i sig även om det ser ut som det lugnat ner sig lite faktiskt. Men det är nog hemskt ute i trafiken med ishalka och även på gator, utanför oss är det rena isen så det gäller hålla sig inne.

Tack till Er som svarat på bloggen och tack till Er som läser denna med.Jag har sänt svar till Er som kommenterat.

Faktiskt var det riktigt gott med stekt torsk i går annars är fisk ju ingen favorit hos mig.

Ja mina kära vänner i morgon kommer jag med ett tillkännagivande om ett beslut som jag tagit beträffande mitt boende, ett beslut som växt fram under ganska lång tid nu, men innan allt är klart vill jag ej berätta mer om detta. I morgon alla detaljer.

Har glömt berätta att såret på mitt ben läkt helt nu,"ont krut förgås inte så lätt" men får vara försiktig och inte springa emot hårda saker i fortsättningen. 

På tal om sjukvård, Ni vet att jag ringt som en "tosing" till hörcentralen och nu har Ingolf också gjort detta, nu verkar det som den remiss man sänt ej kommit fram, vad är det som sker? Återkommer om detta med i morgon Ingolf kollar upp allt idag.

Tack har prov på fredag så hon sitter och läser till sent på kvällen, nu har hon bara två prov kvar sen flyttas hon upp en klass,är övertygad hon klarar detta prov med.

Usch varje gång jag börjar skriva till Er börjar det snöa, så gör det nu med, får väl sluta skriva-skojar-

Thailandsrapporten jag får dagligen är oförändrad och demonstrationerna fortsätter i samma takt, tror ej det kommer till nyval som planerat i februari? Demonstranterna har tagit 47 av 50 vallokaler i Bangkok.

Nästa vecka börjar ju också OS i Ryssland. Måste kännas oroligt för ledare och aktiva med tanke på de oroligheter som råder där med, vi får hoppas spelen kan genomföras utan något skall hända.

Såg också på TV att våra stora företag som bl a Ericsson, H&M kommit med årsrapporter som är besvikelse för marknaden, ja för mig inga problem har ju inga aktier som jag behöver oroa mig för.

Idag ska jag äta kroppkakor men Ingolf tycker ej om detta ,så han ska ha en stekt fläsk med brunsås,övriga familjen äter thaimat. Tack åker ju varje lördag till Lyckeby där de har en buss uppställd och säljer thai mat.Men Noi har börjat äta mer och mer svensk mat så även i skolan där han från början hade problem med detta.

Hade kontakt med Kjelle i Cha Am i går och han mår bra, får ju hålla sig med kalla öl själv nu som han säger,han berättade att Gunnar åter var åter efter ett besök i Sverige, har tänkt mycket på Gunnar med men ej kommit mig för skriva till honom, hoppas Ni har det bra grabbar.

Ja på tal om Cha Am, varje dag tänker jag på hundarna och aporna och undrar hur de har det. Jag saknar dem något oerhört.

Nu önskar jag Er alla en riktigt trevlig torsdag. Ni måste lova vara försiktiga om Ni beger Er ut i detta hemska väder.

Varmaste kramar till alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista