Eva funderar på att flytta till eget boende. Foto:Privat
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl funderar på att flytta

I sin blogg skriver Eva Bergdahl idag: Har nu fått erbjudande om en enrumslägenhet med kök och sovalkov.

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Usch, blåser mycket här i Karlskrona, men ingen snö faller än men man har talat om mer snö senare idag, just nu visar termometern -4. Ja inget väder detta för gamla Eva.

Idag gäller som vanligt att jag ska sätta mig ner och tippa min vanliga V75:a på hästarna, "spikarna" redan klara från Ingolf. Sen blir det mycket tv-tittande hela helgen, många program jag gillar.

Tack till Er som svarat mig på bloggen, tack för många mejl hem och till Er som läser bloggen. Jag har sänt kommentarer i retur till Er som svarat.

Oj vad många som blev oroliga över min förhandsrapport om att jag planerar flytta. Ja det är faktiskt så att jag känner att jag kanske skulle må bra av att ha ett eget boende sista tiden och framförallt känner jag att övriga delar av familjen borde få ha ett eget liv med.

Som det nu är gör de ju allt för mig och de gör det med varmt hjärta, men jag tänker på hur jag själv skulle velat ha det om min gamla mamma bodde hos min man och mig. Självklart skulle jag med ställa upp, men det är mycket uppoffring som behövs och jag vill att de ska få ha det bra och kunna göra saker utan att behöva tänka på mig. Dessutom är inte Ingolf frisk (vill ej gå in på mer).

Har nu fått erbjudande om en enrumslägenhet med kök och sovalkov samt med balkong. Här finns hiss och inga trappor för mig att behöva gå i. Dessutom ligger detta med alldeles vid havet och jag kan sitta på en bänk vid havet och se till där min man och jag bodde i 56 år. Hade jag varit lite lite yngre hade jag åkt till Thailand, men inser att detta skulle vara för svårt vid snart 99 års ålder.

Jag har och har haft ett underbart liv med familjen, ingen ska tro något annat, har ju fått se mitt underbara Thailand, har kunnat bo hemma tack vare dem, utan några som helst problem.

När detta blir av vet jag inte i dagsläget och jag har ju det bra här, så det går ingen nöd på mig, men är glad jag har insett att "de unga" behöver vara för sig själva med och kanske jag med.

Känner förresten några äldre som bor i fastigheten med och kanske kan vi sitta och prata gamla minnen. 

Ja den är omöblerad så jag får se till att skaffa lite möbler med när det är dags, finns ju mycket på second hand. Den säng jag har här är för stor och den vill Gösta ha. 

Den planerade Thailandsresan får jag allt lägga på is ett tag till nu, har ju mycket som ska ordnas. Dessutom så oroligt i Bangkok, ja tänk så många flyttningar jag gjort på gamla dar. 

Ja nog om detta med planerad flytt nu. Tack sa just att hon kommer hälsa på mig varje dag och handla allt jag behöver med.

Ja åter fredag och det är så skönt dagarna blivit ljusare, tiden flyger ju bara iväg. Snälla Ni ta vara på varje dag och lev, lev, tänk på "allting ordnar sig".

Idag gick Tack tidigt hon har ju prov idag i svenska, måste
säga att jag såg vad det handlade om och jag hade absolut ej klarat detta.

Tror Noi kommer hem snabbt från fritids idag för nu får han ju sitta vid datorn igen, han är allt lite rastlös när han inte har något att göra. Men tänk aldrig, aldrig gnällig eller besvärlig.

Hörde dessutom av Ingolf att vår hyresvärd Johan var hemma idag och skulle försöka komma ner och ordna med antennen så Noi kan se TV på sitt rum .

Har Ni planerat något för helgen, hur ser vädret ut hos Er?

Ha nu en riktig härlig fredag och så en underbar helg alla!

Ni är rädda om Er så hörs vi på måndag igen,

Varma kramar till alla

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista