Det ska bli ett stort nalleregn i fredagens möte mellan KRIF och Skövde.Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Krif hjälper fattiga barn i Polen med teddytossing

Peter Wessling: Jag är så glad att det finns folk som bryr dig!
7:13 min

Ikväll ordnar Krif en så kallat "teddytossing" när de möter Skövde i ishockeyns alletta. Nallarna och kläder som också ska samlas in ska sedan gå till fattiga barn i Polen.

Förr året samlade Krif 926 nallar som publiken tog med sig och kastade in på isen vid lagets första mål. Dessa nallar skänkte sedan laget till barnkliniken i Karlskrona som nästan inte kunde ta emot alla.

– De har nog nallar kvar sedan förra året och då hittade vi några som behöver dem ännu bättre. Det känns väldigt bra att hjälpa, menar Krif:s sportchef Mikael Johansson.

Nallarna som kastas in på isen, kläderna som samlas in och eventuellt också pengar som skänks ska gå till den ideella föreningen Barnhem Lodz i Polen, där Peter Wessling är en av initiativtagarna.

– Jag blev både förvånad och glad över att det finns så snälla människor som bryr sig. Vi tar tacksamt emot nallarna och kläderna, de kommer att komma till stor nytta, säger Peter Wessling.

I den polska staden Lodz hjälper han föräldralösa barn som hamnat på barnhem och även fattiga familjer.

– Problemet här i Polen är större än vad vi i Sverige förstår. När familjer är för fattiga tar staten barnen istället för att ge bidrag, därför hjälper vi de familjerna. Och de föräldralösa barnen som finns på barnhemmet, säger Peter Wessling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".