Eva Bergdahl ser fram mot sitt kommande boende där hon kan sitta o titta på havet. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl hoppas på många besök när hon flyttar

Eva Bergdahl planerar sitt boende: "Jag kommer till ett trevligt ställe, kan gå ut och sitta på en bänk titta på havet".

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja idag är snön nästan borta och det är dimmigt utanför fönstren, igår regnade det en hel del med, dimman gör att det känns riktigt kallt både inne och ute.

Tack för alla svar på bloggen, mejl och telefonsamtal rörande nyheten om min kommande flytt. Jag är så glad för alla trevliga synpunkter och alla ska veta att detta är ett beslut jag fattat och talat med de "unga" om ganska länge nu. Jag kommer till ett trevligt ställe, kan gå ut sitta på en bänk titta på havet och se mitt gamla boende som varade i 56 år med min man. Har möjlighet träffa andra pigga gamla, unga, en trevlig matsal om jag vill gå ner och äta där. Denna matsal är populär och många som arbetar äter sin lunch här med. Sen hoppas jag på besök av många vänner och bloggvänner som har möjlighet komma dit.

Har ju också färdtjänst så jag kan åka och hälsa på Ingolf och familjen när jag vill. Återkommer om när det är dags för flytten.

På hästarna blev det åter vinst men denna gång bara 145 kronor, båda "spikarna" jag fick av Ingolf gick in, så det borde kunnat bli en större vinst.

I Thailand skulle det ju vara val, men demonstranterna stängde ju ner de flesta vallokalerna i Bangkok med omnejd så nu blir det nog ingen förändring av president? Usch kommer med all säkerhet bli oroligheter lång tid framöver här. Ja som jag sagt innan, min Thailandsresa var nog meningen skulle skjutas upp och inte hade jag velat åka heller med de oroligheter där är nu.

I helgen gick allt i lugnets tecken, Ingolf och Tack var i Lyckeby och köpte ett nytt träd som de har i vardagsrummet, det gamla trevliga som jag tyckte om hade Ingolf vattnat ihjäl. Tack förbjöd honom nu fortsätta vattna och det tycker jag är bra. Vännen Thore körde dem och tack för hjälpen Thore!

På tal om Tack skall hon utan lön nu arbeta en vecka på en restaurang för de vill se om hon kan lag mat för en Thaibuffé som de vill ha, jag vet hon utan problem klarar detta och så för vi då hoppas på en anställning för henne. Skulle hon få det slutar hon läsa svenska på SFI, hon klarar sig bra redan med det hon lärt sig det är helt klart. Vi får se hur det går med detta?

Johan vår hyresvärd var här också och hjälpte till så Noi nu har en gammal tv som fungerar i sitt rum, han satt där hela helgen och tittade på barnprogram, bra är att de sänder ju detta på svenska med. Sen kan vi se på de program vi vill. Ja det blev ganska mycket tv tittande i helgen, sport, På spåret, Fångarna på fortet och så nyheter naturligtvis.

Hur är det - är snön på väg smälta bort på många håll i landet?

Tänk ändå vad världen är liten, så kul att bloggen följs runt om i världen och jag minns speciellt när Du Mathias i Singapore första gången skrev Ditt bloggsvar.

Ja nu ska jag passa på städa litet och sen blir det ärtsoppa till middag idag.Tack kommer hem sent så hon äter på restaurangen.

Ha en riktigt trevlig måndag och jag tjatar på Er var rädda om Er,

Kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".