Linus Svenning gick tillsammans med Helena Paparizou till andra chansen från Melodifestivalens första deltävling på Malmö Arena. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ronnebysångare vidare i Melodifestivalen

8:00 min

Micke "Kakan" Persson från Ronneby körar bakom Linus Svenning som gick till andra chansen i Melodifestivalens första deltävling i lördags.

I lördags avgjordes första deltävlingen av Melodifestivalen på Malmö Arena och ett av bidragen som gick till andra chansen var Linus Svenning med låten "Bröder". Vid hans sida i greenroom satt Ronnebymusikern Micke "Kakan" Persson.

– Det var helt magiskt, jättekul, mycket att ta in, det blir ju nervöst och tiden går väldigt fort, säger Micke "Kakan" Persson.

Bonuspappa
Redan i maj sammanförde Linus manager duon och sedan dess har de turnerat och spelat ihop. Själv säger Micke "Kakan" Persson lite skämtsamt att han är "pappa på väg" till hans musiker och vän 23-årige Linus Svenning. 

– Jag har ju gått på ett par fällor på vägen och det är väl ganska bra om linus slipper dem kanske.

Micke "Kakan" Persson körar på låten men syns inte på scen. Han älskar visserligen att stå på scen men den här gången sa han faktiskt nej till det.

Sa nej till scenen
– Jag tyckte att Linus ska vara helt själv, han själv har dragit ihop fem miljoner fans på YouTube i sitt sovrum via webbkamera, då tycker jag det är rätt väg att gå.

Den kände låtförfattaren Fredrik Kempe ligger bakom texten till "Bröder" som handlar om Linus Svennings bror som gick bort.

– Jag och Linus har kommit väldigt nära varandra och pratat om både det ena och det andra, vilket har gjort att det har var väldigt mycket känslor och lycka när vi fick reda på att vi gick till andra chansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista