Idag handlar Eva Bergdahls blogg om sjukvården, läskdrickande och situationen i Thailand. Foto:Privat
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Tur att jag inte hade dator som ung"

Många frågar om jag fortsätter blogga efter flytten till nya bostaden och det är verkligen min avsikt, skriver Eva Bergdahl i sin blogg.

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Idag tittar solen fram här i Karlskrona och det känns som en föraning om vår redan,snön är nästan borta hel här också. Det är en riktigt vacker morgon.

Idag gick Tack till restaurangen som hon själv tog kontakt med om arbete och skulle prova där några dagar utan lön, det är en nyöppnad restaurang och ägaren ville gärna ha henne sa han, men han var ju ej säker på hur mycket folk som kommer ännu. Hoppas detta löser sig för henne, hon vill ju så gärna arbeta.En bättre tjej på jobb får man leta efter,det är jag säker på.

Sällan Ingolf blir arg, men nu är han verkligen det över min hörapparat,han ifrågasätter alla idag som handlagt mitt ärende om hörapparat, jag överlåter detta till honom och tror nog snart jag har denna. Ingolf har ju själv dålig erfarenhet av sjukvården. Ja tänk Er Tack tog mammografiprov för ett år sedan och blev kallad att ta ett nytt, sedan skulle en kirurg höra av sig, tror Ni hon hört något nej nej och hon har ringt dig själv, nu är hon fantastisk för hon bryr sig ej mer om detta då hon är övertygad om att det inte är några problem. Är sjukhuset i detta landsting kanske sämre än på andra håll, jag frågar mig verkligen.

Usch hörde precis på TV att en lantgård med jättemånga grisar brinner i Skåne i dagsläget vet man ej mer, såg också att en flaska läsk om dagen kan öka risken för hjärt-  kärlproblem med 33%, hur många har tänkt på detta, ja man får väl dricka mer vatten. Det är också många som kommer på besök som blir förvånade att jag aldrig druckit vare sig kaffe eller te.Men mycket mjölk och en liten whisky ibland har varit mitt recept istället.

Tack för svaren på bloggen, har sänt Er några rader i retur, tack även till Er som läser bloggen.

Ja nu börjar ju snart sportloven här med i södra Sverige, ser ut att bli en snöfri vecka för barnen, lite synd om dem men för mig är det bara positivt och då kan jag ta mig en promenad. När jag flyttar vet jag inte riktigt ännu.

Saknar Dig Jonas, jag hoppas verkligen Du mår bra.

Noi sitter numera hela tiden på sitt rum och tittar på barnprogram, han skrattar så det hörs över hela huset, t o m jag hör det. Ingen tanke på datorspel nu och det är bra anser jag. Dessutom lär han sig mer svenska av detta. Många barn numera är ju nästan beroende av sitt dataspel vilket ej kan vara bra. Kanske tur jag ej hade dator när jag var ung för då hade jag nog fastnat där med.

I Thailand fortsätter demonstrationerna men inga nya dödsskjutningar har rapporterats, men det är långt ifrån slut med oroligheterna det är jag säker på.

Idag ska jag laga köttsoppa,, det blir bara för Ingolf och mig, övriga äter på annat håll. Ja när jag flyttar får nog Tack laga lite mat och frysa in som Ingolf kan värma, ja självklart kan han fixa en hel del själv med.

Hur har Ni det med snöläget hos Er?

Nu vill jag önska alla en riktigt fin tisdag kanske solen tittar fram där Ni finns med.

Var rädda om Er, Kramar Er

EVA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista