1 av 5
Musikugglan klass 5B, Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio
2 av 5
Vi i femman-tårta. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio
3 av 5
Presentcheckar delades ut till båda lagen. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio
4 av 5
Musikugglan med sin presentcheck. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio
5 av 5
Korpadalsskolan med sin presentcheck. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio
Vi i femman

Musikugglan vann Vi i femman

Musikugglan klass 5B från Karlskrona vann över Korpadalsskolan klass 5B från Karlshamn i den lokala finalen och är därmed klara för rikskvalet.

Ledning från starten
Viktor Tiger och Märtha Lindström i laget från Musikugglan tog ledningen redan från början av tävlingen och behöll den ända till slutet. De kunde bland annat att Syrien gränsar till Irak, att albatross och birdie hör ihop med golf och att Sveriges Radio har en symfoniorkester.

Högst poäng
Trettiosju poäng fick laget från Musikugglan ihop under finalen, vilket är den högsta poängen hittills under den här säsongen av Vi i femman i Blekinge.

--Jag tycker faktiskt att det här var lite enklare än semifinalen, faktiskt, konstigt nog, säger Märtha Lindström.

Lokala vinnare möts
Nu väntar Vi i femmans Rikskval på torsdag. Då möts alla lokala vinnare och tävlar om fyra platser i slutspelet som sänds i TV. Laget från Musikugglan ser fram emot att tävla vidare.

– Det är jättekul. Även om vi inte kommer med i TV så har vi kommit jättelångt, så det gör inget om vi förlorar på torsdag, säger Viktor Tiger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista