Eva konstaterar att våren och värmen närmar sig, även om det dröjer lite. Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Längtar till våren"

Eva Bergdahl bloggar idag om längtan efter ljuset: "Oj vad jag längtar till våren och kunna promenera och sitta ute."

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Dimmigt och grått ännu i Karlskrona, men jag ser att solen försöker tränga fram, kanske får vi trots allt lite sol med idag. Igår var en skön dag och nu är snart all snö borta.

Ja nu är det snart så bra med vägar och gator att även en snart 99-åring kan ta en promenad i friska luften.

Igår såg jag också min fotbollsfavorit Zlatan göra 2 mål för Paris och de vann med 2-1, fantastisk kille att kunna fortsätta göra mål efter mål, han är ju ändå hårt bevakad i varje match.

Tack för Era kommentarer till bloggen och tack för Er som tar Er tid läsa om gamla Eva.

Tack var i går på den restaurang hon tog kontakt med om jobb och idag är hon där för att testa att laga Thaimat, nu får vi hoppas på det ordnar sig med ett arbete och fast sådant för henne. Hon hälsade för övrigt till alla som önskat henne lycka till!

Hade i går telefonkontakt med min gamla kusin i Skåne, den enda släkting jag har kvar, hon är också pigg men är ju "bara 91 år", vi ska försöka få till en träff med, jag får väl åka dit.

Idag blir det åter kalops med rödbetor till middag, detta gillar även Noi. Tack äter på restaurangen, men de stänger redan 16.00 så hon är ju hemma ganska tidigt ändå.

Ingolf ska åter till sjukhuset på fredag, beundrar honom att han aldrig gnäller, kanske han lärt sig att "allting ordnar sig" och det hoppas vi alla det gör för honom med.

Idag får Ingolf hjälp att hämta ett matsalsbord som han köpt och som de ska ha i rummet jag nu har som sovrum, men ännu vet jag ju inte när flytten blir av, de får ställa undan det så länge.

Men en sak är säker Ni som är unga har en gammal mamma eller pappa försök låt dem bo hemma hos Er, jag som haft nöjet få göra det under många år vet hur mycket detta har betytt för mig.

Men det kommer också en dag då man känner det är dags för ett eget boende sista tiden och kanske också lite umgänge med äldre personer också. Man behöver väl "gnälla" av sig lite med ibland. Även om jag inte har mycket att gnälla över.

När jag skriver detta kommer solen fram, lyser så vackert på isen som faktiskt ligger på kanalen utanför mitt fönster. Men denna is försvinner nog snart med om det fortsätter vara sol och milt som nu.

Fick igår också glädjande rapporter över att mina älskade hundar från Thailand mår och har det jättebra, en tår kom allt för det går inte en dag då jag inte tänker på dem och även aporna.

Såg också från tv att dagen blivit ytterligare längre och visst märks det tydligt att det är ljusare nu, oj vad jag längtar till våren och kunna promenera och sitta ute.

Nu ska jag ta fram dammsugaren och dammtorka lite.

Ha nu en riktigt härlig onsdag och Ni lovar att Ni är rädda om Er,

Varma kramar till Er allam

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista