Love Blomlöf, Viktor Tiger, Märta Lindström och Klara Lindgren från Musikugglan klass 5B i rikskvalet. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
Vi i femman

Imponerande kunskap räckte inte till finalplats i Vi i femman

1:00 min

Musikugglan klass 5B från Karlskrona kunde räkna upp de åtta största planeterna från solen och utåt, men det räckte inte för att ta sig vidare i Vi i femmans rikskval.

Märta Lindström och Viktor Tiger i laget från Musikugglan hade koll på planeterna och fick 20 av 24 möjliga poäng i frågan som handlade om de åtta största planeterna, deras storlek och placering i solsystemet.

Under problemlösningsmomentet där två elever skulle beskriva en bild med rektanglar, trianglar och cirklar som andra två elever sen skulle rita en identisk bild av utan att de fick se förlagan, tog Viktor och Märtha hjälp av Love Blomlöf och Klara Lindgren från sin klass.

Totalt fick Musikugglan 45 poäng, men det räckte inte hela vägen när alla 25 lokala vinnare tävlade i rikskvalet.

De fyra skolor som gick vidare kom från P4 Gotland - Norrbackaskolan, P4 Uppland - Bergaskolan, P4 Örebro - Bregårdsskolan och P4 Sörmland- Kunskapsskolan.

Den första Rikssemifinalen av Vi i femman sänds i Barnkanalen den 2 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista