Eva Bergdahl tror på många medaljchanser för Sverige i vinter-OS. Foto:Privat
Eva Bergdahls blogg

Eva missar inte invigningen av OS

Igår satte magproblem stopp för bloggandet. Men i dag är Eva tillbaka igen. Hon berättar bland annat om turerna kring sin nya soffa och att hon får besök av sin son Gösta.

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja idag är det en dimmig gråmulen morgon men visst märks det att dagarna blir längre och längre och det tror jag vi alla längtar efter.

Ledsen jag ej skrev någon blogg i går, dels hade jag magproblem och dels hade vi ingen internetförbindelse. Men idag är allt som vanligt igen.

Tänk vad dagarna bara försvinner åter fredag och en helg väntas för oss alla. Får idag också besök av sonen Gösta.

Ingolf köpte ju en ny soffa för ungefär fyra månader sedan och den ena sidan är redan nersutten, han ringde till Klubbkompis och påtalade detta, kan Ni tänka Er redan idag levererar de en ny soffa, detta kan man verkligen kalla toppenservice. Säger stort tack till dem för detta! Gösta får hjälpa till bära in denna också för Ingolf kan ej lyfta så tungt.

Ingolf kom hem från sjukhuset idag, han får göra återbesök varje månad, vill ej gå in på närmare detaljer. Men han klagar aldrig, tycker han skulle var jättetrött då han aldrig kan sova mer än 2-3 timmar/natt.

Idag står också tipsen på hästarna på mitt program, har redan fått två "spikar" av Ingolf. 

Till middag när Gösta kommer blir det fläskkotlett och stekt potatis och bearnaisesås.

Tack är på restaurangen och hon trivs verkligen bra, nu ville ägaren till denna restaurang att hon skulle komponera en thaimeny till nästa vecka. De ska träffas på lördag i Lyckeby där en buss säljer thaimat.

Vi får hoppas detta kan leda till en anställning nu också. Det fina för hennes del är att de har öppet mellan 9-16.00 och stängt lördagar och söndagar. Passar ju perfekt för då är hon hemma på kvällar och helger.

Är ledsen jag ej kunnat svara Er som sänt kommentarer på onsdagens blogg på grund av detta internetstrul, men på måndag kommer istället svar på dagens blogg. Tack säger jag till Er som svarat och tack för Ni tar Er tid att läsa om gamla Evas vardag.

Hade också ett trevlig telefonsamtal från vänner i Thailand i går och där är nu underbart väder, 28 grader på dagen och 22 på natten, lite skillnad mot vad vi har här.

Ser också många inlägg om att fler äldre skulle kunna bo hos sina barn och jag är den första att säga att bättre än så kan man nog ej ha det, det är i alla fall min erfarenhet. Men visst måste man försöka anpassa sig till varandra och ta hänsyn vad andra vill. Tack som inte hade en aning om annat än att barnen ska ta hand om föräldrarna är förvånad över hur de gör med äldre här och äldreboende.

Ännu har jag inte heller fått något datum när jag kan få flytta in, men det ska nog ej dröja så länge nu. Jag kommer säkert åka flera gånger i veckan med färdtjänst och hälsa på dem här. Sen vet jag ju att Tack kommer och handlar och sköter bankärenden och annat.

Hur ser det ut hos Er med snön? Här är den nästan helt borta nu.

Idag är det ju också invigning av vinterolympiaden och det är något jag ej missar. Hoppas nu bara det inte inträffar något otrevligt under dessa spel. Vi har ju en ganska stor Svensk trupp där och en hel del medaljchanser faktiskt. Kommer med spänning följa det mesta där.

Vad har Ni för planer inför helgen?

Jag önskar Er en trevlig fredag och en vilsam skön helg alla.

Många varma kramar Er

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".