Nu är Eva glad över snödropparna som tittat fram. Foto: Privat.
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "Undrar vad det är som händer med vädret i världen"

Eva Bergdahl skriver i dagens blogg att hon inte saknar mobil: "Är väl för gammal för att lära mig det nu, klarar mig bra ändå."

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Här i Karlskrona är det en gråmulen morgon, det har regnat i natt och nu är all snö borta. Jag tycker det är så skönt för nu kan även jag gå ut och promenera.

Ser också från fönstren hur snödropparna kommit fram, ja det kommer snart en vår för oss alla.

Ni börjar ju sportlovet för en del av landets skolor, här får man vänta tills vecka 8, jag tycker ändå synd om barnen som ej kan åka skidor eller gå ut på isen och åka skridskor på isarna. Man undrar ju vad det är som händer med vädret i världen, såg att Japan fått mer snö än på 45 år och bränder i ett torrt Australien.

Men så till lite glädjande saker. Jag sitter ju som klistrad och följer det mesta från OS, tänk vi fick två silvermedaljer i skidor, det var nära guldet för båda och det hjälpte ej jag hejade skrek allt vad jag orkade. Men en fantastiskt insats är vad det var. Hoppas på fler sådana insatser av våra svenska deltagare.

Ja det har blivit tv-tittande hela tiden i helgen. På hästarna blev det åter lite vinst denna gången 250 kronor, tänk Ingolfs båda "spikar" har nu gått in 4 veckor i rad.

Tack för Era trevliga svar på  fredagens blogg och ser att många har samma åsikt som jag om att äldre skulle kunna bo hemma hos barnen i större utsträckning.

Än vet jag ej när jag flyttar in i eget boende och snälla Ni det är olika orsaker som gör att jag nu väljer detta, hoppas Ni accepterar att jag ej närmare går in på detaljer. Men jag har verkligen haft det riktigt bra med min familj och fått all den hjälp man som gammal kan behöva.

Tack är nu inne andra veckan på restaurangen i Torskors, Ingolf var där tillsammans med Gösta i fredags och hämtade henne, han säger det är en  verkligt trevlig restaurang och en jättetrevlig ägare till denna med. Nu håller jag tummar och tår för ett fast arbete här.

Idag skulle också Tack ordna med en Thai buffé, hon skulle lag Thai kyckling med chili, olika kryddor och diverse grönsaker, hoppas detta blir omtyckt med. Ja även Thairis som hon köpt.

Ja jag hade ju andra sonen Gösta här i fredags och han hjälpte till köra Ingolf och Tack och handla en del saker, bland annat köpte de nya stolar till matbordet, men de levereras först om en vecka.

Ja nu undrar jag vad Ni själva har hittat på denna helgen och är det någon snö kvar där Ni bor.

Fick trevligt telefonsamtal från Roine i Norrland som kommit hem från Thailand, han rapporterade att det snöade för fullt och där var jättemycket snö. Men han längtade redan tillbaka till Thailand men säger som jag att han vill allt avvakta vad som händer i Bangkok med innan han åker dit igen. Han bor alltid i Cha-Am när han är där.

Nu ska jag passa på städa litet, idag blir det en pytt i panna med rödbetor till middag. Bara Ingolf och jag som äter hemma idag.

Ja Ingolf den slarvern tappade sin mobiltelefon i samband med sjukhusbesök, han tror han stoppade den vid sidan om fickan på den jacka han bar. Tur man ej har mobiltelefon för då hade jag nog gjort detta med. Ja mobiltelefon är något jag inte lärt mig och är väl för gammal för att lära mig det med nu, klarar mig bra ändå.

Nu önskar jag Er alla en riktig trevlig måndag och Ni är som vanligt rädda om Er,

Kramar i massor

Er Eva

ps. hoppas jag ej glömde svara någon som kommenterat på bloggen ds,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista