Eva kommer att följa kvällens match mot Tjeckien med spänning. Foto:Fredrik Sandberg/TT
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: "När Tre Kronor spelar följer jag det med spänning"

Eva Bergdahl skriver idag i sin blogg: "Tack för Ni vill läsa om mitt dagliga liv som snart 99-åring i Karlskrona."

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Här i Karlskrona är det en gråmulen och mörk morgon, inatt har det regnat igen, men man säger att solen kan titta fram under dagen, vi får hoppas denna prognos stämmer. Men visst märker vi alla att dagarna blivit betydligt längre och oj vad skönt det är.

Inte blir det mycket gjort för mig här hemma sitter ju mest och tittar på OS och gläds också åt nya framgångar för våra skidåkare, de är verkligen duktiga. Idag börjar ju också hockey, normalt är jag inte så intresserad av detta men när Tre Kronor spelar följer jag det med spänning.

Tack för svar på bloggen, Ni har kommentarer i retur, tack också för Ni vill läsa om mitt dagliga liv som snart 99-åring i Karlskrona.

Tack hade ju lagat Thaikyckling på restaurangen och gästerna var så nöjda med denna rätt och kom och berömde henne, hon var jätteglad över detta, hon lagade inte för stark mat som är normalt i Thailand. På fredag svar om fast anställning vilket vi hoppas och tror på. Hon ger också stort beröm till ägaren av restaurangen som alltid är trevlig mot henne, jag får väl ta en tur också och äta och se hur det ser  ut.

Det får bli ett telefonsamtal till min doktor också och en tid för att kolla upp vad som är fel med min mage.

Tycker också det är tråkigt att höra att några pojkar fortsätter mobba Noi. Ingolf har skrivit till hans lärare om detta, hade jag fått bestämma skulle han byta skola, men han säger han vill ej det och vill ej åka buss till annan skola. Men fortsätter detta måste han allt göra så. Det måste också vara svårt när det till 90% är elever från annat land och med olika kulturer, inte lätt för lärare heller kan jag tänka mig. 

Hade också telefonkontakt med min handläggare om nya bostaden och hon räknar med att ordna detta inom en månad. Det är ju en hel del som måste ordnas med innan flytten, sa ju tidigare att jag aldrig mer skulle flytta, men ingen är för gammal att ändra sig. 

Idag ska jag göra en kålpudding, lingon är självklart till detta, får se om Noi äter det han har aldrig testat innan. Men först en runda med dammsugaren.

Det är ganska tyst om demonstrationerna i Thailand men de fortsätter och oron är kvar där, följer detta med största intresse. Hoppas det kan ordna sig där med.

Lovade lite nya foto men Tack kom hem sent, hon var efter jobbet och klippte håret lite, tror ej hon gjort det sen hon kom till Sverige och det var jättelångt nu. Men oj så vackert hår, lite skillnad mot gamla jag som snart inte har något hår, ha ha.

Ja nästa vecka börjar sportlovet hos oss, Noi kommer gå på fritids med några dagar då de har öppet.

Nu önskar jag som vanligt alla en trevlig dag och var rädda om Er mina vänner,

kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista