1 av 8
Vi hade egentligen behövt ett rep likt det man använder på dagis, skriver Kristian Haynes. Foto: Privat
2 av 8
Foto: Privat
3 av 8
Foto: Privat
4 av 8
Foto: Privat
5 av 8
Foto: Privat
6 av 8
Foto: Privat
7 av 8
Foto: Privat
8 av 8
Foto: Privat
Haynes Mjällbyblogg

Kristian Haynes: Det är lite som sällskapsresan

Äntligen på plats! Det blev en lång resdag med mellanlandning i Istanbul. Väl framme på hotellet 22.30 var alla ganska slitna och efter ett snabbt test av buffén blev det sängen.

Jag delar precis som förra året rum med Viktor Agardius. "Seriösa" rummet som Asper säger :) vi är proffesionella och tänker på sovtimmar mm.. Viktor är en härlig kille och vi har funnit varandra :) han är lugn och den enda som står ut med mina snarkningar säger Lasse..

Vid Kastrup stötte vi på lite problem, Konte och Gbenga fick inte åka till Turkiet för de saknade visum... Det löste sig under kvällen och de fick ta ett senare plan. De är nu på plats men missade första passet för de kom sent inatt.

Det är lite som sällskapsresan när vi är ute och resor. Vi hade egentligen behövt ett rep likt det man använder på dagis för att inga ska försvinna. Men nu är alla på plats så det funkade denna gången :)

Poolen
Vädret är bästa möjliga och det har redan hunnits med lite poolhäng! Härligt! TopKapi som hotellet heter bjuder på fin service och det finns en uppvärmd pool som håller perfekta 29 grader..

Kalvar på grönbete, första gräspasset för året är klart. En bra gräsplan och det syntes att bollen studsar lite annorlunda.. Det tar några pass att vänja sig och hitta rätt. Vi är många som ska springa in våra nya skor, efter lägret är det sagt att alla ska ha Puma. Jag har spelat i Adidas i snart 10 år i rad och har en stor separationsångest från mina F50! Men hoppas att kunna hitta en ny favorit i Puma stallet.

Andra passet för dagen innehöll anfallsspel och vi börjar gnugga på mer detaljer för att få till helheten och hitta olika mönster i vårt spel.

Efter träningen på eftermiddagen blev det 20 minuter i "shock pool" kallt vatten vilket ska förbättra återhämtningen och blodcirkulationen. Sen visade jag Viktor hur ett Turkiskt bad fungerar ett så kallat "hamam". Man ligger på varma marmorstenar och bara slappnar av. Det känns som en ångbastu ungefär, sen kan man smörja in sig i olika lotions. Det kallar jag teambuilding :) det hela avslutades med 20 min i bubbelpoolen.. Sen var man återställd.

Buffén
Hotellen i Turkiet bjuder på stora pampiga bufféer och maten är till min belåtenhet. Vi börjar nu hitta rätt i frukostbuffén också. Man får helt enkelt prova sig fram..

Sist på programmet igår sågs vi för en aktivitet. Det var teambuilding under fys Nannes ledning. Vi spelade kort på fem bord med olika regler för varje bord och tricket var att vi inte fick prata med varandra. Det skapade en del kaos. Mattias Håkansson lyckade bäst eller fick bäst kort?! Principen var att vi som lag måste samarbeta och dra åt samma håll.

Ronny Ryberg är med på resan och hjälper till med det mesta med material mm och han fyllde igår 48 år så det bjöds även på lite skönsång där Gudmann tog ton..

Nu är det onsdag och vi sitter och dricker en kopp kaffe i solen efter ett fyspass på förmiddagen! Ett pass kvar i eftermiddag sen laddar vi för att se Arsenal - Manchester Utd.

Vi får följa OS via svenska tidningar för det verkar inte att finnas nåt större intresse för Turkiet och OS. Läste att sprinten för herrarna blev händelserikt. Synd att man missade det..

Fortsättning följer!

// Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista