Evas blommande balkong i somras. Foto: Privat
Eva Bergdahls blogg

Eva Bergdahl: Väckte väl hela området som jag gapar när de gör mål

Idag skriver Eva Bergdahl i sin blogg att hon ska titta på skidor för tjejer. "Här kan vi nog få en liten överraskning har jag på känn".

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja åter en gråmulen morgon här i Karlskrona och som vanligt i denna stad blåser det idag.  I går var det en fin dag och det blev lite frisk luft för mig, men på kvällen frös det igen och det var tydligen riktigt halt på vägarna. Ännu kan vi ej ropa hej att våren är på väg. Ser just nu också att det regnar här.

Igår började ju ishockeyn och självklart såg jag våra Tre kronor spela och jag måste säga det var klart godkänt som jag ser det, väckte väl hela området som jag gapar när de gör mål eller det är något spännande som händer.

Idag ska jag allt titta på skidor för tjejer, här kan vi nog få en liten överraskning med har jag på känn.

Ja nu ska Ingolf gå till skolan en dag och se hur Noi har det, klassföreståndaren har skrivit och gett klartecken till detta. Men mot mobbning och lite annat får skolan allt ta större ansvar. Förstår så väl att lärarna har fullt upp att göra och inte har möjlighet att kontrollera allt som händer på raster. Men på något sätt borde man ändå kunna lösa detta. Idag ska Noi och klassen åka till en annan skola och där är slutspel i pingis för klass 4:a. Men trots att Ingolf varit elitspelare själv tycker Noi ej om denna sport och aldrig Ingolf försökt få honom att spela det heller.

Nu är det bara en dag kvar tills Tack skall få ett svar från restaurangen i Torskors  hur det blir  med fortsättningen, hon vill så gärna vara kvar här och jag önskar henne detta av hela mitt hjärta.

Själv har jag börjat planera en del saker för kommande flyttning, det är ju en hel del saker jag måste införskaffa, men först måste jag ju se lägenheten för att veta vad jag får plats med. Den säng jag har och som Ingolf köpte är verkligen fin, men den är alldeles för stor och den får han sälja igen när jag flyttar. Mitt sovrum ska de ju ha till matsalsbord och lite annat och det blir det fantastiskt fint till. De kan ju välja sitta där och äta och titta ut på vattnet eller i köket och se en grönskande trädgård till vår sommar.

Har nu fått lite mediciner mot min mage och hoppas de ska hjälpa att jag mår lite bättre. Men oj snart 99 år och då får man räkna med lite krämpor så jag ska ej klaga. Lycklig varje morgon jag kan stiga upp och få uppleva en ny dag igen.

Tack för svar på bloggen, tack till Er som läser men ej kommenterat, jag har sänt lite svar till Er som skrivit med. Det är fantastiskt att ha vänner kvar sen första tiden jag började blogga, det värmer mitt hjärta extra. Ja naturligtvis är jag glad också över Er som sänder en kommentarer numera också, tro inget annat.

Jag talade ju om en bloggträff i vår och den kanske kan hållas där jag ska bo, där är en stor matsal och samlingsrum säger man mig. Jag ska återkomma om detta med.

Idag ska det inte bli ärtsoppa trots torsdag, nej ska göra köttbullar idag, det var ett tag sedan vi åt det.

Hade trevligt besök av Peter i går, han kom oväntat och det var enbart trevligt, vi ses snart igen.

Måste också ringa "gamla" Agda idag och höra hur hon har det? Tänker ofta på henne och den tid i Thailand då jag fixade lite mat och åkte till henne med. Nu är det för långt och jag är dessutom äldre med.

På många håll är det ju sportlov och så blir det här nästa vecka, hoppas alla barn får en härlig sportlovsvecka med många skojiga saker.

Nu säger jag hej till Er alla och ha en bra dag, Ni är rädda om Er

Kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista