Foto: TT. Kollage: Radiosporten

Det här händer i OS idag

Torsdagens höjdpunkter: Slopestyle med tre svenskar, längdskidor med Charlotte Kalla, skidskytte med Björn Ferry, curling och viktig match för Damkronorna.

Fullständigt tävlingsprogram


 


15.00-17.00 Skidskytte Distans 20 km (h)

Svenska deltagare: Björn Ferry, Carl Johan Bergman, Fredrik Lindström, Tobias Arwidson.

OS 2010:
1) Emil Hegle Svendsen, Norge
2) Ole Einar Björndalen, Norge
3) Sergej Novikov, Vitryssland
Sv plac: 34) Mattias Nilsson, 42) Björn Ferry, 61) Carl Johan Bergman, 77) Fredrik Lindström.

VM 2013:
1) Martin Fourcade, Frankrike
2) Tim Burke, USA
3) Fredrik Lindström, Sverige 
Övr sv plac: 5) Ferry, 35) Bergman, 66) Christofer Eriksson.


16.00 Curling, Sverige-Danmark (d)

Lag Margaretha Sigfridsson har spelat tre matcher inför torsdagen - de har vunnit mot Storbritannien och Sydkorea och förlorat mot Kanada. Danmark har inlett OS med tre raka förluster.

Turneringsfakta: Först möter alla lag varandra. Sedan avgörs allt i semifinal och final.

Grafik: Curlingstrategi  Curlingstenarna


16.00 Konståkning, korta programmet (h)

Svensk deltagare: Alexander Majorov.

Radiosportens kommentator Alexander Lundholm: Alexander Majorov satsar på att bli topp-10 i OS men då krävs ett felfritt kortprogram idag. Han har en kvadruppel i programmet och klarar han den får han många poäng. Annars riktas världens blickar mot spelens fix-stjärna Jevgeni Plusjenko, den trippla världsmästaren Patrick Chan och stjärnskottet Yuzuru Hanyu. Publiken i Isberget kommer att vara på den ryska legendarens sida - men frågan är om han räcker till mot nutidens giganter.

Fakta: Maxtiden är två minuter och 50 sekunder. Programmet ska innehålla hoppkombination, ett solohopp omedelbart föregående av steg , ett axelhopp, en hoppiruett, en kombinationspiruett, en stegsekvens och en piruett i en position med fotbyte. De 24 bästa åkarna går vidare till det fria programmet som också är det fria programmet.


1800 Ishockey Damkronorna-Ryssland

Sverige har redan säkrat en plats i kvartsfinalen. Blir det seger här väntar en något lättare kvartsfinal mot Schweiz. Vid förlust väntar Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista